Στην Αθήνα οι αγρότες της Κρήτης – Συλλαλητήριο στην πλατεία Βάθης (video)

Στην πλατεία Βάθη, στην Αθήνα και στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης βρίσκονται από το πρωί οι αγρότες που έφτασαν με το πλοίο της γραμμής από την Κρήτη προκειμένου να λάβουν μέρος στο συλλαλητήριο με την συμμετοχή αγροτών και από άλλες περιοχές της χώρας.

Κλειστοί είναι οι δρόμοι γύρω από την πλατεία Βάθης ενώ με ένταση ξεκίνησε το συλλαλητήριο καθώς οι αγρότες επιτέθηκαν στις κλούβες των ΜΑΤ.

Οι εκατοντάδες αγρότες από όλη την Κρήτη που έφθασαν το πρωί με τα πλοία της γραμμής στο λιμάνι του Πειραιά, διαμαρτύρονται για τα ασφαλιστικά και φορολογικά μέτρα, ενώ αναμένεται να ζητήσουν τη λήψη μέτρων από την κυβέρνηση για τη στήριξη του αγροτικού τομέα.

Οι αγρότες από το Ηράκλειο και το Λασίθι, μετά την άφιξή τους το πρωί στον Πειραιά, συναντήθηκαν με τους συναδέλφους τους από το Ρέθυμνο και τα Χανιά.

Στα πλοία μαζί με τους αγρότες επιβιβάσθηκαν και εκπρόσωποι Εργατικών Κέντρων, συνδικαλιστικών οργανώσεων, δήμων και φορέων προκειμένου να στηρίξουν την κινητοποίηση των αγροτών και να συμπαρασταθούν στα αιτήματα τους.

Στην κινητοποίηση παίρνουν μέρος και οι παραγωγοί των λαϊκών αγορών αλλά και αγρότες τόσο από την Πελοπόννησο όσο και από περιοχές της Μακεδονίας.

Πηγή: ΕΡΤ, Α’ Πρόγραμμα, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος