Στην ανακρίτρια το ζευγάρι της φρίκης στην Κυψέλη για το θάνατο του 7χρονου

Το κατώφλι της 12ης ανακρίτριας, χωρίς να συνοδεύονται από δικηγόρο, πέρασε το ζευγάρι που κατηγορείται ότι σκότωσε τον 7χρονο γιο της γυναίκας, κρύβοντας επί πέντε χρόνια την σορό του παιδιού. Σε αυτή τη συγκλονιστική υπόθεση του μαρτυρικού θανάτου του αγοριού, η 29χρονη και ο 33χρονος Πολωνός σύντροφός της, κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από κοινού

Οι δύο κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν στις 11 το πρωί στο γραφείο της ανακρίτριας, συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης, μάλιστα τους είχαν φορέσει και αλεξίσφαιρο γιλέκο, για την ασφάλειά τους, ενώ συγκεντρωμένο πλήθος στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων, τους αποδοκίμασε φραστικά.

Δεν συνοδεύονταν από δικηγόρο και παραμένει ερώτημα εάν θα απολογηθούν σήμερα, καθώς εάν δεν εκπροσωπούνται από δικηγόρο, τότε ο ανακριτής είναι υποχρεωμένος να τους διορίσει από τη λίστα δικηγόρο και στη συνέχεια αυτός να ζητήσει κάποιο περιθώριο για να ενημερωθεί για τη δικογραφία και στη συνέχεια να απολογηθούν οι κατηγορούμενοι.

Υπενθυμίζεται ότι και οι δύο κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από κοινού. Προανακριτικά, ο 33χρονος Πολωνός σύντροφος της 29χρονης μητέρας του 7χρονου Ανδρέα, έχει ομολογήσει το αποτρόπαιο έγκλημά του, λέγοντας ότι το παιδί ήταν ανήσυχο, το είχε αφήσει για πολλές ώρες τιμωρία όρθιο και όταν το παιδί δεν άντεξε και άρχισε να κλαίει το φίμωσε με μονωτική ταινία και του έκλεισε τη μύτη με αποτέλεσμα να βρει ασφυκτικό θάνατο, ενώ στη συνέχεια έφτιαξε έναν αυτοσχέδιο τσιμεντένιο τάφο στο δώμα του διαμερίσματος στα Κάτω Πατήσια, όπου κράτησε τη σορό μέχρι να αλλάξουν σπίτι και να μετακομίσουν στην Κυψέλη.

Η μητέρα αρνείται τη συμμετοχή στο έγκλημα, λέγοντας ότι εκείνη την ώρα βρισκόταν σε διπλανό δωμάτιο και δεν είχε αντιληφθεί το παραμικρό. Ωστόσο αυτή την εκδοχή δεν πείθει τους αστυνομικούς.

Ρεπορτάζ: Άννα Βλαχοπαναγιώτη

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος