Στη γειτονιά των αγγέλων ο Ηλίας Ρωσίδης

Ποδοσφαιριστής – σύμβολο για τον Ολυμπιακό έφυγε από τη ζωή, βυθίζοντας στο πένθος την ερυθρόλευκη οικογένεια και το φίλαθλο κόσμο.

Σε ανακοίνωσή της η ΠΑΕ Ολυμπιακός αναφέρει: “Με βαθιά θλίψη και οδύνη, η ΠΑΕ Ολυμπιακός αποχαιρετά τον θρυλικό Ηλία Ρωσίδη.

Τέκνο του Πειραιά (γεννηθείς στις 3 Φεβρουαρίου 1927), ο Ηλίας Ρωσίδης πρωτοφόρεσε τη φανέλα του Ολυμπιακού το 1948 και την τίμησε όσο λίγοι για 13 ολόκληρα χρόνια.

Από τα εξέχοντα μέλη της ιστορικής ομάδας που με την κατάκτηση έξι συνεχόμενων Πρωταθλημάτων (1954-1959) πήρε το προσωνύμιο «Θρύλος», ο Ηλίας Ρωσίδης κατέκτησε με τον Ολυμπιακό 9 Πρωταθλήματα και 10 Κύπελλα Ελλάδας, ενώ στην τροπαιοθήκη του υπάρχουν και 13 Πρωταθλήματα Πειραιά.

Αγωνίστηκε στο πρώτο επίσημο ευρωπαϊκό παιχνίδι του Ολυμπιακού κόντρα στη Μίλαν το 1959.

Αποτέλεσε στέλεχος και αρχηγός της Εθνικής ομάδας της Ελλάδας, φορώντας το εθνόσημο στο στήθος από το 1951 έως το 1960 ενώ υπήρξε από τους λαμπαδηδρόμους στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004”.

Aπό την πλευρά του ο Δήμαρχος Πειραιά Γ. Μώραλης, δήλωσε: “Με θλίψη πληροφορήθηκα τον θάνατο του Ηλία Ρωσίδη, του θρυλικού αρχηγού του Ολυμπιακού, που φόρεσε την ερυθρόλευκη φανέλα για 13 ολόκληρα χρόνια και τίμησε τον σύλλογό μας όσο λίγοι.

Ο Ηλίας Ρωσίδης ήταν Πειραιώτης και το πατρικό του ήταν στο Νέο Φάληρο, δίπλα στο γήπεδο Καραϊσκάκη, το οποίο έμελλε να γίνει το δεύτερο σπίτι του, όπου γνώρισε στιγμές δόξας και λατρείας. Έπαιξε στον Ολυμπιακό τη δεκαετία του 50′, την πιο ένδοξη περίοδο στην ιστορία της ομάδας μας, κατακτώντας 9 Πρωταθλήματα Ελλάδος, 10 Κύπελλα Ελλάδος και 13 Πρωταθλήματα Πειραιά. Ανήκε στην ομάδα που έδωσε στον Ολυμπιακό το προσωνύμιo «Θρύλος», εξαιτίας των επιτυχιών της, για αυτό και του χρωστάμε πολλά. Από σήμερα η οικογένεια του Ολυμπιακού και ο Πειραιάς είναι φτωχότεροι. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Ηλία Ρωσίδη, θα σε θυμόμαστε και θα σε αγαπάμε πάντα”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος