ΣτΕ: Στους επόμενους μήνες η απόφαση για την προσφυγή της ΠΟΕΔΗΝ κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού- (video)

Οι προσφυγές υγειονομικών και ανδρών της ΕΜΑΚ για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού, συζητήθηκαν σήμερα, στο Συμβούλιο της Επικρατείας. To Τμήμα Αναστολών και το Θερινό Τμήμα του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου είχαν απορρίψει αντίστοιχα αιτήματα των εργαζομένων.  Η απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ αναμένεται στους επόμενους τρεις ή τέσσερις μήνες.

Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων που γίνεται υπό βροχή, βρίσκεται σε εξέλιξη και νωρίτερα οι συγκεντρωμένοι έκλεισαν την οδό Πανεπιστημίου με αποτέλεσμα να προκληθεί κυκλοφοριακό έμφραγμα. Κάποιοι υγειονομικοί έκαψαν και τα χαρτιά αναστολής της εργασίας τους.

Κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού έχει προσφύγει στο ΣτΕ η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων καθώς και κατά του μέτρου της υποχρεωτική άδειας άνευ αποδοχών για τους εργαζόμενους στην Υγεία και στις Δομές Κοινωνικής Πρόνοιας οι οποίοι δεν εμβολιάστηκαν μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου 2021.

Στην προσφυγή γίνεται λόγος για παραβίαση μιας σειράς συνταγματικών αρχών όπως της αναλογικότητας καθώς «δεν εξετάστηκε καν η λήψη ηπιότερων μέτρων, όπως η υποχρεωτική προσκόμιση διαγνωστικού τεστ, για όσους δεν επιθυμούν να εμβολιαστούν», όπως σημειώνεται.

Παράλληλα, τονίζεται ότι η θέσπιση της υποχρέωσης εμβολιασμού, με την απειλή κυρώσεων εις βάρος των εργαζομένων, έρχεται σε ευθεία αντίθεση προς τις συνταγματικές διατάξεις, που προστατεύουν το θεμελιώδες δικαίωμα της αξιοπρέπειας του ανθρώπου, της ελεύθερης ανάπτυξης της προσωπικότητας του ατόμου και το δικαίωμα στην εργασία.

«Οι υγειονομικοί μπορούν να εργάζονται με ασφάλεια, με μέτρα ατομικής προστασίας που όλοι λαμβάνουμε και δύο rapid test την εβδομάδα» όπως τονίζεται στην ανακοίνωση.

Τέλος, η ΠΟΕΔΗΝ ζητά την καταβολή μισθών, κάνοντας λόγο για «λάθος της κυβέρνησης που αποδιοργάνωσε το Εθνικό Σύστημα Υγείας και έστειλε 7.000 υγειονομικούς στην πείνα και την ανεργία».

Ρεπορτάζ: Άννα Βλαχοπαναγιώτη 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος