Οκτώ απεγκλωβισμοί στην Οξυά – Συνεχίζονται οι έρευνες για την φαρμακοποιό

Αίσιο τέλος είχε η επιχείρηση απεγκλωβισμού 8 ατόμων από την Οξυά, ενώ στο χωριό έχουν μείνει περίπου 40 άνθρωποι. Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, οι οικογένειες που απεγκλωβίστηκαν επέστρεψαν στα σπίτια τους και εξέφρασαν την επιθυμία τώρα που η προσοχή είναι στραμμένη στην περιοχή, να υπάρξει μέριμνα για να γίνουν έργα που θα αποτρέψουν τον αποκλεισμό λόγω κακοκαιρίας στο μέλλον.

Να σημειωθεί πως στο Μουζάκι συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό της 43χρονης φαρμακοποιού που αγνοείται για πέμπτη μέρα ενώ το στοίχημα όλων των ανθρώπων στην περιοχή είναι να αποκατασταθούν οι ζημιές και να μπει σιγά – σιγά σε ρυθμό η ζωή τους.

Το πρωί έγινε με σχέδιο και μελετημένα βήματα ο απεγκλωβισμός 8 ατόμων από την Οξυά. Την επιχείρηση συντόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς. Πρώτα διασώθηκε μια έγκυος γυναίκα και το παιδί της, ο ιερέας πατέρας και η μητέρα της. Σε δεύτερη φάση απεγκλωβίστηκαν δυο ακόμα άνθρωποι ενώ ακολούθησε ο απεγκλωβισμός δυο ακόμα ατόμων από τον οικισμό Μεγάλη Βρύση που είπαν ότι βίωσαν μια πρωτόγνωρη κατάσταση και μίλησαν για βιβλική καταστροφή.

Πηγή: ΕΡΤ

Ρεπορτάζ: Μανια Γκούσιαρη, Βάσω Τζανακάκη

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ:  Καρδίτσα: Απεγκλωβισμός κατοίκων στην Οξυά -«Χρειάζονται νέοι δρόμοι. Μη μάς ξεχνάτε»

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος