Σοκ στο Κατάκολο για τον θάνατο 30χρονης εποχικής εργαζόμενης (video)

Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία εξ’ αμελείας θα ασκηθεί στον οδηγό του απορριματοφόρου, που αφέθηκε προσωρινά ελεύθερος, μετά την απολογία του για το τραγικό συμβάν στον Δήμο Ηλείας. Φρικτό θάνατο κάτω από τις ρόδες του απορριμματοφόρου, που οδηγούσε ο έμπειρος συνάδελφός της, βρήκε 30χρονη εποχική εργαζόμενη, μητέρα δύο παιδιών. Εγρήγορση στο θέμα της ασφάλειας των εργαζομένων, ώστε να αποτραπούν νέα ατυχήματα όπως το σημερινό ζητά από τους δήμους και τις περιφέρειες ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης.

Η 30χρονη, εργαζόταν για δεύτερο οκτάμηνο ως εποχική υπάλληλος στην υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Πύργου. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν στην διάθεσή τους οι αστυνομικοί από μαρτυρίες, η αδικοχαμένη κοπέλα βρισκόταν στο πίσω μέρος του οχήματος, ανεβασμένη στο σκαλάκι που υπάρχει. Το αυτοκίνητο κινήθηκε προς τα πίσω και άγνωστο πως, το θύμα βρέθηκε στο έδαφος και παρασύρθηκε από το βαρύ όχημα.

Με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Πύργου και παρά τις προσπάθειες των γιατρών να την κρατήσουν στη ζωή, υπέκυψε στα πολύ σοβαρά τραύματά της.

“Ο οδηγός του απορριμματοφόρου είναι από τους πλέον έμπειρους και βρίσκεται σε κατάσταση σοκ», δήλωσε ο πρόεδρος των εργαζομένων στον Δήμο Χρήστος Γαρύφαλλος.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, μέσω της οποίας εκφράζονται τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια της άτυχης εργαζόμενης, ο κ. Σκουρλέτης ζητεί από τις δημοτικές αρχές να λαμβάνουν επιμελώς και με συνέπεια όλα τα προβλεπόμενα και αναγκαία μέτρα ασφάλειας των εργαζομένων κατά την άσκηση της εργασίας τους, με σκοπό την αποφυγή νέων ατυχημάτων, που το τελευταίο διάστημα έχουν ενταθεί.

Με αφορμή το δυσάρεστο συμβάν, το υπουργείο ενημερώνει ότι βρίσκεται σε συνεννόηση με το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας, προκειμένου να ενταθούν οι παρεμβάσεις του στην τοπική αυτοδιοίκηση, ενώ υπενθυμίζει ότι με τον πρόσφατα ψηφισθέντα νόμο 4483, θεσπίστηκαν τρεις παρεμβάσεις για τη βελτίωση των όρων προστασίας των εργαζομένων στους ΟΤΑ.

Το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας αποκτά στο εξής δικαίωμα επιβολής προστίμου εάν διαπιστώνει κενά σε θέματα υγιεινής και ασφάλειας στους ΟΤΑ.

Σε περίπτωση που δεν υπάρξει συμμόρφωση, το πρόστιμο παρακρατείται, με απόφαση υπουργού Εσωτερικών, από την τακτική χρηματοδότηση. Επίσης, συγκροτείται Επιτροπή με αντικείμενο την αξιολόγηση του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου για την παροχή Μέσων Ατομικής Προστασίας και τη λήψη μέτρων προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων στους ΟΤΑ και την υποβολή πρότασης για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του.

“Να σταματήσει το έγκλημα κατά της ζωής των εργαζομένων” αναφέρει το ΚΚΕ

Το ΚΚΕ επισημαίνει ότι “συνένοχοι κατά συρροή και διαδοχικά στο έγκλημα “είναι οι κυβερνήσεις και η μεγάλη πλειοψηφία των δημοτικών αρχών, που έχουν παραμερίσει “ως κόστος” τα αναγκαία μέτρα και μέσα υγιεινής και ασφάλειας, έχουν κάνει καθεστώς την 6ήμερη και 7ήμερη εργασία στις αντίστοιχες υπηρεσίες και έχουν στείλει στα αζήτητα των εργατικών δικαιωμάτων τις ημέρες και ώρες ανάπαυσης, με τον εκβιασμό “εσύ έχεις δουλειά – πρέπει να σηκωθούν οι κάδοι” καθώς και “όλο αυτό το αντιδραστικό θεσμικό πλαίσιο, το κατακρεουργημένο και δυσεύρετο σήμερα μεροκάματο, που οδηγεί τους εργαζόμενους στο κυνήγι της βραδινής βάρδιας και των υπερωριών, παραβλέποντας ανθρώπινα όρια και αντοχές, όρους και μέτρα ασφάλειας”.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ ΠΥΡΓΟΥ/Ρεπορτάζ: Ζαχαρίας Μαντάς, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετική είδηση:Έχασε τη ζωή της εργαζόμενη στην καθαριότητα του δήμου Πύργου (video)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος