Σειρά συνδικάτων στο πλευρό του Δ. Καμαρινόπουλου που διώκεται από τον φυγόδικο Π. Κυριακίδη

Διευρύνεται συνεχώς η αλληλεγγύη προς τον πρώην πρόεδρο της Ένωσης Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας, Δ. Καμαρινόπουλο, που διώκεται από τον πρώην εργοδότη του, ο οποίος τόσο σε αυτόν, όσο και σε άλλους εργαζόμενους οφείλει δεδουλευμένες αποδοχές.

Συμπαράσταση από το ΕΚΑ

Το Εργατικό Κέντρο Αθήναςκαταδικάζει τη δίωξη της συνδικαλιστικής δράσης με οποιονδήποτε τρόπο και εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στο δικαστικό αγώνα του συναδέλφου και πρώην προέδρου της Ένωσης Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας, Δημήτρη Καμαρινόπουλου.

Ο συνάδελφος Καμαρινόπουλος καλείται να παραστεί στο Η΄ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών στις 8 Ιανουαρίου 2016, ως κατηγορούμενος για «δυσφήμιση ανώνυμης εταιρείας κατ’ εξακολούθηση» σχετικά με τις ανακοινώσεις της Ενώσεως για τον ραδιοσταθμό Flash 96 το 2011. Τότε, ο ιδιοκτήτης του ραδιοσταθμού Πέτρος Κυριακίδης, ο οποίος εμπλέκεται στο σκάνδαλο της Proton Bank, κατέστρεψε τον ιστορικό ραδιοσταθμό με σωρεία απολύσεων. Μάλιστα, είναι φυγόδικος, κατηγορούμενος για βαρύτατα ποινικά αδικήματα.

Την ίδια στιγμή που δικάζονται εργαζόμενοι για τη συνδικαλιστική τους δράση, οι εργοδότες τους λοιδορούν με απλήρωτα δεδουλευμένα κλπ. Μάλιστα η διοίκηση του ραδιοσταθμού οφείλει ποσό άνω των 100.000 ευρώ από απλήρωτα δεδουλευμένα και αποζημιώσεις στον «κατηγορούμενο».

Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας θα βρίσκεται στο πλευρό του πρώην προέδρου της ΕΤΕΡ, των υπολοίπων εργαζομένων του Flash 96 και όλων των διωκόμενων συνδικαλιστών που αγωνίζονται για τη διασφάλιση και διεκδίκηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Θα είμαστε όλοι εκεί την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2016, στις 9 π.μ., στο Η΄ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, στα δικαστήρια της Ευελπίδων”.

Η συνδικαλιστική παράταξη ΜΕΤΑ αναφέρει μεταξύ άλλων: “Η δίωξη γίνεται κατόπιν εγκλήσεως της εταιρείας Flash ΑΕ και του Π. Κυριακίδη, ο οποίος, αφού αποσάθρωσε τον ιστορικό ραδιοσταθμό, με σωρεία απολύσεων του τεχνικού, δημοσιογραφικού και διοικητικού του προσωπικού, παραμένει ακόμα και σήμερα φυγόδικος, κατηγορούμενος για βαρύτατα ποινικά αδικήματα, ενώ παρά τη δικαίωση των εργαζομένων οι αποφάσεις αυτές μένουν ανεκτέλεστες, αφού είναι εξαφανισμένος.

Να σημειωθεί πως ο φυγόδικος Π. Κυριακίδης χρωστά σε αυτόν που διώκει ποσό άνω των 100.000 ευρώ από απλήρωτα δεδουλευμένα και αποζημιώσεις, οφειλές που κατά μεγάλο μέρος αναγνωρίζονται μάλιστα από τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις, ενώ για το υπόλοιπο μέρος οι σχετικές αποφάσεις εκκρεμούν.

Το ΜΕΤΑ στέκεται αλληλέγγυο στο συνάδελφο Δ. Καμαρινόπουλο και καταγγέλλει για μια ακόμη φορά την εργοδοτική αυθαιρεσία που στρέφεται κατά του δικαιώματος των εργαζομένων να αντιδρούν μέσα από τα Συνδικάτα τους, με κινητοποιήσεις και απεργίες, διεκδικώντας τα δικαιώματά τους”.

Η ΠΟΣΠΕΡΤ “στηρίζει και στέκεται δυναμικά αλληλέγγυα στους ηρωικούς συνδικαλιστές που ΔΕΝ γονατίζουν και υψώνουν το ανάστημα τους απέναντι στο άδικο, που στηρίζουν τις ΣΣΕ και τα δίκαια των εργαζομένων και της εργατικής τάξης μέσα από τους αγώνες τους.

Πόσο μάλλον στο συνάδελφο – μέλος του Δ.Σ. της ΠΟΣΠΕΡΤ και τ. Προέδρου της ΕΤΕΡ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ, που δικάζεται κατηγορούμενος για ανακοινώσεις του Σωματείου του, καλώντας τους εργαζόμενους σε απεργιακές κινητοποιήσεις και διεκδικήσεις”.

H Πανελλαδική Ένωση Λιθογράφων “καταγγέλλει την μήνυση που κατέθεσε σε βάρος του Δημήτρη Καμαρινόπουλου, πρώην Πρόεδρο της ΕΤΕΡ, ο ιδιοκτήτης του ραδιοσταθμού Flash 96.

Οι λόγοι που επικαλείται η εργοδοσία στην μήνυση της είναι προφανέστατα προσχηματικοί.
Στόχος τους είναι η ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης. Θέλουν να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους, να μη σηκώνουν κεφάλι, να  μην παλεύουν. Θέλουν να επιβάλουν νεκρική σιγή για να περάσουν τα μέτρα τους χωρίς αντιδράσεις!

Ας είναι σίγουρη η Διοίκηση του Flash 96  ότι ανοίγοντας μέτωπο με συναδέλφους εργαζόμενους και συνδικαλιστές της ΕΤΕΡ, θα συναντήσει απέναντι της  ενωμένα τα Σωματεία του κλάδου.
To τελευταίο διάστημα παρατηρείται ένταση της επίθεσης στο δικαίωμα της συνδικαλιστικής δράσης.
Στην επίθεση της εργοδοσίας απαντάμε με δυνάμωμα της ταξικής πάλης και  της αλληλεγγύης.
Η τρομοκρατία και η προσπάθεια φίμωσης της συνδικαλιστικής δράσης δεν θα περάσουν”.

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ τονίζει πως: “θα στηρίξει με κάθε πρόσφορο μέσο τον πρώην Πρόεδρο της ΕΤΕΡ Δημήτρη Καμαρινόπουλο και θα βρεθεί στο πλευρό του την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου του 2016 στις 9 π.μ. έξω από την αίθουσα του Η’ Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, στα δικαστήρια της Ευελπίδων, όπου έχει κληθεί να παραστεί ως κατηγορούμενος.

Δηλώνει απερίφραστα ότι η συνδικαλιστική δράση δεν μπορεί να ποινικοποιείται ούτε οι άνθρωποι των ΜΜΕ να τρομοκρατούνται και να φιμώνονται, όπως επιχειρεί ο φυγόδικος Π. Κυριακίδης με την ενέργειά του κατά του πρώην Προέδρου της ΕΤΕΡ”.

Επίσης οι Συνεργαζόμενες Ενώσεις στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ “εκφράζουν την αμέριστη αλληλεγγύη και συμπαράταξή τους  στον διωκόμενο από την εργοδοσία πρώην Πρόεδρο και ιδρυτή της ΕΤΕΡ Δημήτρη Καμαρινόπουλο”.

Σχετική είδηση: Δικαστικό παράδοξο: Φυγόδικος οδηγεί στα δικαστήρια συνδικαλιστή – αντιδράσεις συνδικάτων

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος