Συνάντηση της Κ.Ε.Δ.Ε. με τον Προκόπη Παυλόπουλο για το προσφυγικό ζήτημα

Με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Π. Παυλόπουλο συναντήθηκε αντιπροσωπεία της Αυτοδιοίκησης που αποτελείτο από το προεδρείο της Κ.Ε.Δ.Ε. και Δημάρχους από νησιωτικούς και παραμεθόριους Δήμους της χώρας.

Συγκεκριμένα παρέστησαν ο πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε. Γ. Πατούλης, ο Α’ αντιπρόεδρος Δ. Καφαντάρης, ο Β’ αντιπρόεδρος Γ. Καραγιάννης , ο Γ.Γ. Γ. Μουράτογλου καθώς και οι Δήμαρχοι: Λέσβου  Σπύρος Γαληνός, Χίου  Εμμανουήλ Βουρνούς, Σάμου  Μιχάλης Αγγελόπουλος, Καλυμνίων  Ιωάννης Γαλούζης, Λέρου  Μιχάλης Κόλιας,  Κω  Γεώργιος Κυρίτσης, Ρόδου  Φώτιος Χατζηδιάκος, Παιονίας  Χρήστος Γκουντενούδης και ο αντιδήμαρχος Οινουσσών Μ. Μαγγανάς.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η ενημέρωση του  Προέδρου της Δημοκρατίας από τους εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης για τη διαμορφωθείσα κατάσταση κυρίως σε νησιωτικούς και παραμεθόριους Δήμους, που αποτελούν και χώρους πρώτης υποδοχής, στις προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές, που αυτή την περίοδο είναι αυξημένες.

Ο πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε. ενημέρωσε επίσης τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τις ουσιαστικές ενέργειες και πρωτοβουλίες που έχει πάρει όλο αυτό το διάστημα η Αυτοδιοίκηση με σκοπό την αντιμετώπιση του προσφυγικού, αλλά και για το γεγονός ότι η χώρα μας κινδυνεύει εξαιτίας της ανυπαρξίας εθνικού σχεδίου, αντί να πάρει χρήματα από την Ε.Ε. για την αντιμετώπιση του προβλήματος, να κληθεί να πληρώσει πρόστιμα, καθώς δεν έχει υλοποιήσει μια σειρά από απαραίτητες ενέργειες και υποδομές.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θεώρησε εύλογες τις ανησυχίες των αιρετών εκπροσώπων της Αυτοδιοίκησης και τους ζήτησε να συνδράμουν με όλες τους τις δυνάμεις στην αντιμετώπιση ενός προβλήματος που πλέον αποτελεί όχι μόνον ελληνικό, αλλά ευρωπαϊκό πρόβλημα.

Μετά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε. Γ. Πατούλης δήλωσε: “Ενημερώσαμε ως Κ.Ε.Δ.Ε. μαζί με τους Δημάρχους των νησιωτικών Δήμων που αντιμετωπίζουν με ιδιαίτερη ένταση το πρόβλημα της κατακόρυφης αύξησης των μεταναστευτικών ροών, για τις θέσεις της Αυτοδιοίκησης πάνω σε αυτό το ζήτημα. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συμμερίζεται τις ανησυχίες της Αυτοδιοίκησης για τη διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος. Για μας η διαχείριση του συγκεκριμένου προβλήματος αποτελεί εθνική υπόθεση, που απαιτεί τη συστράτευση όλων των πολιτικών δυνάμεων”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος