Συλλαλητήρια για το ασφαλιστικό από τα συνδικάτα την Τετάρτη 9 Μαρτίου

Με τη διοργάνωση συλλαλητηρίων την Τετάρτη 9 Μαρτίου, αντιδρούν τα συνδικάτα στο κυοφορούμενο νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό, έχοντας προαποφασίσει απεργιακές κινητοποιήσεις, όταν αυτό κατατεθεί, υπό την προϋπόθεση ότι οι ρυθμίσεις που θα προβλέπει δεν θα έχουν τροποποιηθεί σε κατευθύνσεις που θα συμβαδίζουν με το πλαίσιό τους.

Στην Αθήνα, ΑΔΕΔΥ, ΓΣΕΕ, επιστημονικοί φορείς, αλλά και αρκετές δευτεροβάθμιες και πρωτοβάθμιες οργανώσεις καλούν στο Σύνταγμα στις 3μμ

Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας με ανακοίνωσή του “καλεί τα Σωματεία Μέλη του, τους εργαζομένους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τους νέους και τις νέες του Λεκανοπεδίου της Αθήνας να δώσουν δυναμικό παρών στο Συλλαλητήριο Διαμαρτυρίας, που πραγματοποιείται την Τετάρτη 9 Μαρτίου, στις 3 το μεσημέρι στο Σύνταγμα. Απαιτούμε να αποσυρθεί άμεσα το καταστροφικό ασφαλιστικό νομοσχέδιο. Ο μόνος δρόμος είναι η μαζική συμμετοχή στους αγώνες ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές της κυβέρνησης. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε στην κυβέρνηση να καταθέσει το απαράδεκτο αυτό νομοσχέδιο στη Βουλή”.

Η ΓΣΕΕ αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση, ότι: “καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους ανέργους να δώσουν δυναμικό και αγωνιστικό παρόν στο αυριανό Συλλαλητήριο Διαμαρτυρίας, που πραγματοποιεί η Συνομοσπονδία, στις 3 το μεσημέρι στο Σύνταγμα, σε συνεργασία με συνδικαλιστικούς και επιστημονικούς φορείς.

Όσο κυβέρνηση και δανειστές συνεχίζουν την άγρια πολιτική λιτότητας και περικοπής των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, καθήκον των συνδικάτων είναι να απεργούν, να διαμαρτύρονται, να διαδηλώνουν.

Με γνώμονα πάντα το συμφέρον των εργαζομένων που εκπροσωπεί, αλλά και ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας, που βάλλεται από σκληρά και άδικα μέτρα, η ΓΣΕΕ έχει προειδοποιήσει με 48ωρη Γενική Απεργία, όταν και αν η κυβέρνηση προχωρήσει στην κατάθεση στη βουλή του απαράδεκτου ασφαλιστικού νομοσχεδίου”.

Το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την ΕΔΟΘ, τους συνδικαλιστικούς και επιστημονικούς φορείς της πόλης, καλεί σε “Συλλαλητήριο Διαμαρτυρίας την Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016, στις 17:30 στο άγαλμα Βενιζέλου, ζητώντας εδώ και τώρα την απόσυρση του ηθικά μη βιώσιμου και απαράδεκτου ασφαλιστικού νομοσχεδίου.

Ενωμένοι, δίνουμε έναν δυναμικό παρόν στο συλλαλητήριο και μαζί ένα ισχυρό μήνυμα ζητώντας να μπει οριστικό τέλος στα μνημονιακά μέτρα που συνεχίζουν να οδηγούν την κοινωνία και την οικονομία στο τέλμα.

ΟΛΕΣ και ΟΛΟΙ στο συλλαλητήριο

Ενώνουμε τη φωνή μας και διεκδικούμε:

* Ασφαλιστικό βιώσιμο χωρίς περικοπές.

* Δουλειές και σύνταξη για όλες τις γενιές.

* Καμία αλλαγή στην κοινωνική ασφάλιση που θα μετατρέπει τις συντάξεις σε επιδόματα φτώχειας.

* Άμεση κατάργηση του συνόλου των αντεργατικών μνημονιακών διατάξεων”.

Σχετικές ειδήσεις:

ΠΟΕΔΗΝ: Οι υγειονομικοί συμμετέχουν στο συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ στο Σύνταγμα

AΔΕΔΥ: Καλεί σε συλλαλητήριο στο Σύνταγμα στις 9/3 – Συνεδριάζει στις 8/3 με ατζέντα κλιμάκωσης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος