Συγκέντρωση για το προσφυγικό ζήτημα στη Σάμο στις 10 Νοεμβρίου

Μετά τα πρόσφατα τραγικά γεγονότα και τους νέους πνιγμούς προσφύγων στα παράλια της Σάμου, η Πανσαμιακή Επιτροπή Ειρήνης, διοργανώνει κινητοποίηση την Τρίτη 10/11/2015, στις 18:00, στο κέντρο ταυτοποίησης στο Λιμάνι Μαλαγαρίου. Τη συμμετοχή του ανακοίνωσε το εργατικό κέντρο του νομού Σάμου.

Το πλαίσιο της συμμετοχής του εργατικού κέντρου, είναι το ακόλουθο: “Φτάνει πια! Ως εδώ. Σήμερα και νέο έγκλημα στη Σάμο. Οι ιμπεριαλιστές της γης έχουν κάνει το Αιγαίο θάλασσα νεκρών παιδιών, γυναικών και ανδρών. Για όλα φταίνε οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις Ε.Ε.-ΝΑΤΟ-ΗΠΑ-ΡΩΣΙΑΣ, που γίνονται για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών. Ευθύνη έχει και η ελληνική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που συμμετέχει στους οργανισμούς του πολέμου, που δέχεται την αύξηση της καταστολής στα σύνορά μας.

Αρνούμαστε να είμαστε θεατές στο μακάβριο έγκλημα που εξελίσσεται καθημερινά στα νησιά μας. Αρνούμαστε να συνηθίσουμε τους τάφους βρεφών, μικρών παιδιών, ενηλίκων προσφύγων.

Η κατάσταση θα διογκώνεται όσο συνεχίζονται οι ιμπεριαλιστικές παρεμβάσεις. Η αλληλεγγύη του λαού είναι μεγάλη. Όμως θα είναι αδιέξοδη, όσο δεν «δένεται» με την ανάδειξη των αιτιών για τον ξεριζωμό αυτών των ανθρώπων, με την καταδίκη των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων, με την εναντίωση σε Ε.Ε.-ΝΑΤΟ-ΗΠΑ-ΡΩΣΙΑ και την πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και όλων των πολιτικών δυνάμεων που στηρίζουν την πολιτική και το σύστημα που γεννάει πολέμους.

Έχουν μεγάλη ευθύνη δυνάμεις που παρεμβαίνουν στο κίνημα και δεν αναδεικνύουν τα παραπάνω. Δεν αφήνουν να φανεί ή δεν τους νοιάζει το ποιοι και γιατί σκοτώνουν τον κόσμο. Με «κινήσεις και πράξεις αλληλεγγύης» που πολλές φορές παίρνουν τη μορφή υποκατάστασης των κρατικών ευθυνών και δομών, αποπροσανατολίζουν τους εργαζόμενους και συγκαλύπτουν τις ευθύνες ΕΕ και συγκυβέρνησης.

Επί της ουσίας βάζουν πλάτη σε αυτή την πολιτική. Απομακρύνουν τους εργαζόμενους από τη διεκδίκηση και τον αγώνα που πρέπει να δώσει ο λαός οργανωμένα ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τις ενώσεις του”.

Ακολούθως το ΕΚΣ αναφέρει στην ίδια ανακοίνωση:

“Απαιτούμε και Διεκδικούμε:
• Να σταματήσουν οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις Ε.Ε.-ΝΑΤΟ-ΗΠΑ-ΡΩΣΙΑΣ
• Καμία εμπλοκή και συμμετοχή της χώρας μας σε αυτές και στον πόλεμο
• Όχι στα νέα μέτρα της Ε.Ε. για καταστολή στα σύνορα
• Όχι στα κέντρα διαλογής (hot-spots) και τους καταυλισμούς καταναγκαστικής συγκέντρωσης προσφύγων και μεταναστών. Δημιουργία αξιοπρεπών και υγιεινών, προσωρινών χώρων υποδοχής, καταγραφής και φιλοξενίας, με ευθύνη των ελληνικών αρχών και με πρόσληψη του απαραίτητου προσωπικού
• Άμεση διευκόλυνση της απευθείας μετακίνησης των προσφύγων και μεταναστών στις χώρες προορισμού τους.
• Κατάργηση του Κανονισμού του Δουβλίνου, της Σένγκεν, της Frontex

Το Εργατικό Κέντρο συνεχίζει καθημερινά 8.00΄ – 13.00΄ και κάθε Τρίτη 6-8 μ.μ. τη συλλογή και διανομή τροφίμων μακράς διάρκειας (μπισκότα, γάλα, κονσέρβες), είδη υγιεινής (χαρτί υγείας, οδοντόκρεμες, σαπούνι, σαμπουάν), παιχνίδια, κουβέρτες, υπνόσακους, παπούτσια κ.ά.

Όλοι στη συγκέντρωση της Πανσαμιακής Επιτροπής Ειρήνης
Τρίτη 10/11/2015, 18:00, στο κέντρο ταυτοποίησης στο Λιμάνι Μαλαγαρίου

Όλοι στην απεργία, Πέμπτη 12 Νοέμβρη.
Σάμος: 10:00 στο Εργατικό Κέντρο, στο Βαθύ. Ικαρία: 12:00 στον Άγιο Κήρυκο”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος