Σεισμός 5,4 Ρίχτερ χωρίς προβλήματα στην περιοχή της Πύλου – 4,2 στη Θεσσαλονίκη (video)

Δεν εμπνέει  ανησυχία  στους Σεισμολόγους ο επιφανειακός σεισμός  μεγέθους 5,4 βαθμών της κλίμακας Ρϊχτερ  που σημειώθηκε  στις 8:15 . Το επίκεντρο εντοπίζεται  περίπου στα 22 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Μεθώνης. Μια άλλη σεισμική δόνηση 4,2 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 11:22 με επίκεντρο ανατολικά της Θεσσαλονίκης και εστιακό βάθος πέντε χιλιομέτρων.

Σεισμός 5,4 Ρίχτερ χωρίς προβλήματα στην περιοχή της Πύλου – 4,2 στη Θεσσαλονίκη (video)Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές στην Πύλο ούτε στη Θεσσαλονίκη, όπου το επίκεντρο εντοπίζεται στην περιοχή της Βόλβης. Λίγα λεπτά μετά τον πρώτο σεισμό σημειώθηκε νέα σεισμική δόνηση 3,9 Ρίχτερ.

Δεν θα πρέπει να υπάρξει ανησυχία” από τον σεισμό της Θεσσαλονίκης, αναφέρει ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας και διαβεβαιώνει ότι οι επιστήμονες παρακολουθούν το φαινόμενο και την ακολουθία του. Παράλληλα επισημαίνει ότι ο σημερινός σεισμός ήταν επιφανειακός, το εστιακό του βάθος ήταν της τάξης των πέντε χιλιομέτρων και αυτός ήταν ο λόγος που έγινε ιδιαίτερα αισθητός.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΟΑΣΠ  η δόνηση της Πύλου σε καμιά περίπτωση  δεν έχει σχέση με τον παλιό σεισμό στην Καλαμάτα. Συνιστάται προσοχή στους κατοίκους  όταν βρίσκονται   σε  περιοχές που σημειώνονται κατολισθήσεις  ή βρίσκονται κοντά σε παλιά ετοιμόρροπα  κτίρια.

 Παρά το γεγονός ότι η δόνηση έγινε αισθητή σε αρκετούς νομούς δεν δημιουργήθηκε πανικός και δεν έχουν αναφερθεί ζημιές.

  Η δόνηση της Πύλου έγινε αισθητή και σε αρκετούς  νομούς της Πελοποννήσου. Ο διευθυντής ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών Γεράσιμος Παπαδόπουλος δήλωσε πως «Η περιοχή αυτή έχει υψηλή σεισμικότητα. Δεν είναι κάτι ιδιαίτερο για την συγκεκριμένη περιοχή, πολύ περισσότερο που το επίκεντρο είναι στη Θάλασσα». 

Ο κόσμος παραμένει ψύχραιμος δήλωσε στην «ΠΡΩΤΗ ΕΙΔΗΣΗ» ο δήμαρχος Πύλου – Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης με αφορμή την σεισμική δόνησης. Παράλληλα, σημείωσε ότι «ο κόσμος παραμένει ψύχραιμος και όλα κυλούν ομαλά», αποδίδοντας την αντίδραση των κατοίκων στο γεγονός ότι έχουν μάθει από σεισμούς, αφού σημειώνονται κατά καιρούς στην περιοχή.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος