Σε ύφεση τα πύρινα μέτωπα – Υψηλός κίνδυνος φωτιάς την Δευτέρα (video)

Σε ύφεση και υπό μερικό έλεγχο τα πύρινα μέτωπα που ξέσπασαν σήμερα σε πολλές περιοχές της χώρας. Η αυριανή μέρα είναι πάντως κρίσιμη μιας και οι άνεμοι θα ενισχυθούν ενώ η θερμοκρασία θα ανέβει κι άλλο.

Τα σημερινά μέτωπα:

Πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση πίσω από το γήπεδο Μαρκοπούλου στην Αττική. Συνολικά επιχείρησαν: 40 πυροσβέστες, 16 οχήματα, το μηχανοκίνητο ειδικό τμήμα πυροσβεστικών επιχειρήσεων 1 ομάδα πεζοπόρο, 2 Ε/Π & 1 Ε/Π ως συντονιστικό καθώς & 10 εθελοντές με 4 οχήματα.

ΥΠΟ ΜΕΡΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ

-Πυρκαγιά στην Αγία Τριάδα Μεγάρων

Εκδηλώθηκε λίγο μετά τη μία το μεσημέρι. Το μέτωπο κινήθηκε σε οικοπεδικούς χώρους. Δεν προκλήθηκαν ζημιές σε σπίτια και χάρη στην πολύ μεγάλη κινητοποίηση γρήγορα περιορίστηκε και λίγο μετά τις 4 τέθηκε υπό μερικό έλεγχο.

ΥΦΕΣΗ

Στην περιοχή του Κιθαιρώνα Αττικής υπάρχει εικόνα ύφεσης. Το έργο πυρόσβεσης ήταν δύσκολο λόγω ανέμων και ότι η περιοχή ήταν δύσβατη. Στην περιοχή επιχείρησαν μεταξύ άλλων 205 πυροσβέστες με 32 οχήματα, υδροφόρες και μηχανήματα έργου της περιφέρειας, των δήμων και των Ενόπλων Δυνάμεων.

ΕΞΕΛΙΞΗ

Πυρκαγιά μαίνεται σε χορτολιβαδική έκταση στην περιοχή Καστρίτσα Ιωαννίνων. Επιχειρούν 47 πυροσβέστες, 8 οχήματα, 1 ομάδα πεζοπόρο τμήμα, 2 υδροφόρες ΟΤΑ, 2 PZL & 1 Ε/Π.

Υπό μερικό έλεγχο είναι οι πυρκαγιές στις περιοχές Κοσμηρά Ιωαννίνων και Νησέλια Μυτιλήνης.

Πολύ Υψηλός Κίνδυνος Πυρκαγιάς για Αττική και νότια Εύβοια Υψηλός για περιοχές της Πελοποννήσου, Ανατολικής Στερεάς, και σε νησιά του Αιγαίου για αύριο Δευτέρα.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ
Ρεπορτάζ: Ζ. Κακκαβάς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος