Σε ύφεση οι πυρκαγιές σε Ζάκυνθο και Ηλεία – Έσβησε στο Μαρκόπουλο (video)

Ελέγχεται πλήρως η πυρκαγιά που ξέπσασε λίγο πριν από τις 12 στο Μαρκόπουλο Αττικής, όπου δεν χρειάστηκε καν η επέμβαση εναέριων μέσων. Σε ύφεση η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες το βράδυ σε δασική έκταση στην περιοχή Νερατσούλες και Σκοπός Ζακύνθου. Η φωτιά καίει μόλις λίγα χιλιόμετρα από την πόλη της Ζακύνθου. Δεν κινδυνεύουν κατοικίες. Σε ύφεση στην Ηλεία η φωτιά που καίει ένα εξαιρετικά δύσβατο σημείο στην περιοχή Ροδινών Ηλείας κοντά στο χωριό Ζαχάρω.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις όλο το βράδυ κατάφεραν να δημιουργήσουν αντιπυρικές ζώνες και με τη βοήθεια των καιρικών συνθηκών που επικρατούν αυτή την ώρα (άπνοια), η φωτιά έχει περιοριστεί στο συγκεκριμένο σημείο.

Στην περιοχή παραμένουν ισχυρές επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις, ενώ αναμένεται και η συνδρομή εναέριων μέσων στις προσπάθειες κατάσβεσής της, καθώς προβλέπεται ότι προς το μεσημέρι θα υπάρξει μικρή ενίσχυση των ανέμων και ο κίνδυνος αναζωπύρωσης θα είναι αυξημένος.

Για την κατάσταση στη Ζάκυνθο μάς ενημερώνει ο Χρήστος Νέγκας.

Στην ΕΡΤ μίλησε ο αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Πέτρος Φίλιππου, ένας άνθρωπος που τις ημέρες της μεγάλης φωτιάς συνδέθηκε άμεσα με την ενημέρωση των τηλεθεατών.

Πάντως ο καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας δεν φαίνεται ότι θα δημιουργήσει πρόσθετα προβλήματα αφού όπως βλέπετε και στο χάρτη μόνο τα νησιά του Ιονίου και ορισμένα του Ανατολικού Αιγαίου βρίσκονται σε υψηλό κίνδυνο.

Σε ύφεση οι πυρκαγιές σε Ζάκυνθο και Ηλεία – Έσβησε στο Μαρκόπουλο (video)

Στις επικίνδυνες περιοχές την Τρίτη 22 Αυγούστου περιλαμβάνονται τα ίδια νησιά του Ιονίου, προστίθεται η Κυπαρρισία και τα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου.

Σε ύφεση οι πυρκαγιές σε Ζάκυνθο και Ηλεία – Έσβησε στο Μαρκόπουλο (video)

Ελεύθερος μετά την απολογία του στον Εισαγγελέα αφέθηκε ο 33χρονος ο οποίος είχε συλληφθεί στην Πρέβεζα καθώς επιχείρησε δύο φορές να βάλει φωτιά για να κάψει αγροτικές και δασικές εκτάσεις.

Μιλωντας στην ΕΡΤ ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, παραδέχθηκε ότι τα εναέρια μέσα πυρόσβεσης είναι παλιά, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η κατάσταση έπρεπε να διορθωθεί τα χρόνια των “παχιών αγελάδων”.

Εκανε λόγο για προβληματισμούς, που υπάρχουν, σχετικά με διάφορα συμφέροντα σε κάθε τόπο, επισημαίνοντας πως δεν είναι φυσιολογικό φαινόμενο οι επανειλημμένες φωτιές σε Αττική και Ζάκυνθο.

Σε ύφεση οι πυρκαγιές σε Ζάκυνθο και Ηλεία – Έσβησε στο Μαρκόπουλο (video)
eurokinissi

Φωτιά ξέσπασε σε πατάρι νυχτερινού κέντρου στη λεωφόρο Συγγρού 101 και στο σημείο επιχείρησαν 21 πυροσβέστες με 7 οχήματα.

Πηγή: ert.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος