Σε ύφεση βρίσκεται η φωτιά που είχε ξεσπάσει υπό αδιευκρίνιστη αιτία σε μία από τις κύριες μηχανές του φορτηγού οχηματαγωγού πλοίου «med star» σημαίας Κύπρου, δύο ναυτικά μίλια βορειοδυτικά της Ρόδου.
Στο οχηματαγωγό που είχε αναχωρήσει από τη Ρόδο με προορισμό τη Σαντορίνη, επέβαιναν συνολικά 30 άτομα πλήρωμα και δύο οδηγοί φορτηγών-όλοι ‘Ελληνες.
Είκοσι από τους επιβαίνοντες μεταφέρθηκαν με λέμβο στο λιμάνι της Ρόδου, ενώ δώδεκα μέλη από το πλήρωμα παρέμειναν επί του οχηματαγωγού προκειμένου να συμβάλλουν με ίδια μέσα στην κατάσβεση της φωτιάς.
Όλοι οι αποβιβασθέντες είναι πολύ καλά στην υγεία τους και μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχείο του νησιού. Παρά το γεγονός ότι είχε κινητοποιηθεί το νοσοκομείο της Ρόδου δεν χρειάστηκε να παρασχεθούν σε κανένα πρώτες βοήθειες.
Στο σημείο όπου βρίσκεται το “med star” βρίσκεται πυραυλάκατος του πολεμικού ναυτικού, τέσσερα παραπλέοντα πλοία και ελικόπτερο super puma της πολεμικής αεροπορίας.
Στο ενιαίο συντονιστικό κέντρο έρευνας και διάσωσης, από την πρώτη στιγμή του συμβάντος βρίσκεται ο Α’ υπαρχηγός του λιμενικού σώματος, αντιναύαρχος Θεόδωρος Κλιάρης και ανώτερα στελέχη του σώματος.
Για το συμβάν ενημερώνεται διαρκώς ο αρχηγός του λιμενικού σώματος, Σταμάτιος Ράπτης και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος