Σε ποιες περιοχές θα παρουσιάσει επιδείνωση ο καιρός (video)

Περαιτέρω επιδείνωση του καιρού σήμερα Τετάρτη και από τα δυτικά, καθώς βροχές και οι καταιγίδες θα δυναμώσουν κινούμενες ανατολικότερα. Σε ισχύ το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού, μέχρι την Πέμπτη με χιονοπτώσεις να σημειώνονται και σε ημιορεινές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας.

Eνδείξεις για ισχυρά φαινόμενα σε αρκετές περιοχές της χώρας. Με τα μέχρι τώρα δεδομένα, προκύπτει ότι πέρα από τις βροχοπτώσεις (χιονοπτώσεις στα ορεινά) που θα σημειωθούν σε όλη σχεδόν τη χώρα, θα εκδηλωθούν ισχυρές καταιγίδες και πιθανώς χαλαζοπτώσεις. Τα παραπάνω ισχυρά φαινόμενα αναμένεται να επηρεάσουν από το μεσημέρι της Τετάρτης το Ιόνιο και τη δυτική Ελλάδα, ενώ στη συνέχεια και έως το τέλος της ημέρας θα επεκταθούν σε όλα τα ηπειρωτικά με εξαίρεση την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

Στην Αττική, άστατος θα είναι ο καιρός με τοπικές μπόρες και καταιγίδες μέσα στην ημέρα αλλά φαίνεται ότι ο κύριος όγκος των φαινομένων αναμένεται κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Στην υπόλοιπη χώρα, οι βροχές και οι καταιγίδες θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό. Σε παραθαλάσσιες περιοχές προβλέπονται ισχυρές καταιγίδες.

Σε ισχύ το έκτακτο δελτίο της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας μέχρι και την Πέμπτη.
Πυκνές χιονοπτώσεις –περιορισμένες- θα σημειωθούν σε υψόμετρα πάνω από 1.000-1.100 μέτρα στην Πελοπόννησο και στην Στερεά.

Όσοι οδηγοί θα κινηθούν στα ορεινότερα τμήματα Θεσσαλία, Ήπειρο και Δυτική Μακεδονία, καθώς σύμφωνα με την πρόβλεψη κατά τη διάρκεια της ημέρας οι χιονοπτώσεις θα ενταθούν σημαντικά.

Πηγή: ΕΡΤ, meteo

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος