Σε λειτουργία το 3d-makers.gov.gr για εξοπλισμό ενάντια στον κορονοϊό

Την πρωτοβουλία 3d-makers.gov.gr δημιούργησαν τα υπουργεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Υγείας, μέσω της οποίας απευθύνεται πρόσκληση στην «κοινότητα των makers» για να συμμετάσχουν στην παραγωγή του αναγκαίου εξοπλισμού, κατασκευάζοντας ασπίδες προστασίας προσώπου και hands-free πόμολα, όπως προέκυψε έπειτα από προσφορά για την παραγωγή εξοπλισμού από κατόχους 3-D εκτυπωτών το τελευταίο διάστημα.

Προκειμένου οι προσφορές να κατευθύνονται συντονισμένα σε σημεία όπου καταγράφεται μεγαλύτερη ζήτηση, αλλά και τα προϊόντα να κατασκευάζονται σύμφωνα με όλες τις διεθνείς προδιαγραφές ασφαλείας.

Στην σελίδα παρέχονται λεπτομερείς οδηγίες και προδιαγραφές, με σκοπό να εξασφαλιστεί η διαθεσιμότητα για την επαρκή προστασία των εργαζομένων στον τομέα της υγείας κατά την διάρκεια της πανδημίας. Έτσι, όσοι επιθυμούν να συμβάλουν στην παραγωγή του συγκεκριμένου εξοπλισμού θα δηλώνουν τα είδη και την ποσότητα που μπορούν να παράγουν, καθώς και τον χρόνο παράδοσής τους.

Η αποστολή θα γίνεται στην Κεντρική Αποθήκη Υλικού του υπουργείου Υγείας (Λεωφόρος Ειρήνης 2, Ταύρος) και κατόπιν θα διανέμονται στις μονάδες της χώρας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος