Σε κοινή κινητοποίηση προσανατολίζονται τα σωματεία σε Σισμανόγλειο, Αμαλία Φλέμιγκ και Παίδων Πεντέλης

Με κοινή τους ανακοίνωση υπό τον τίτλο “Να σταματήσει η επίθεση στα νοσοκομεία μας”, τα σωματεία εργαζομένων στα νοσοκομεία Σισμανόγλειο, Αμαλία Φλέμιγκ και Παίδων Πεντέλης, καταγράφουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι και διεκδικούν την επίλυσή τους.
Τα σωματεία συναντήθηκαν στις, 20/11/15, προκειμένου να εκτιμήσουν και να διατυπώσουν από κοινού άποψη, αναφορικά με το έγγραφο που κοινοποιήθηκε στα Νοσοκομεία και αφορά σε “Κατάρτιση ενιαίου οργανισμού λειτουργίας του Γεν. Νοσ. Αθηνών Σισμανόγλειο ‐ Α. Φλέμιγκ”.

Στην κοινή τους ανακοίνωση τα σωματεία αναφέρουν πως: “Διαπιστώσαμε, πως στην ουσία, πρόκειται για πιστή επαναφορά της πρότασης προηγούμενων κυβερνήσεων που θέλησαν να εφαρμόσουν ως Υπουργοί Υγείας οι Γεωργιάδης – Βορίδης, στα πλαίσια των πολιτικών κατάργησης της Δημόσιας Υγείας που εκπορεύεται από την ΕΕ και τα οικονομικά συμφέροντα του Κεφαλαίου.

Σχέδιο που κάτω από τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων και σύσσωμου του λαού της περιοχής, δεν εφαρμόστηκε και έμεινε στα χαρτιά, παρά τις πολιτικές αλλά και τις υπηρεσιακές αποφάσεις που πάρθηκαν. Παρά τις διαθεσιμότητες 300 εργαζομένων του Φλέμιγκ και 166 του Σισμανογλείου, την αποψίλωση του προσωπικού σε όλα τα Νοσοκομεία, την υποχρηματοδότηση και τις ελλείψεις σε κάθε επίπεδο”.

Σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης επισημαίνεται ότι: “Για άλλη μια φορά, διατρανώνουμε τη βεβαιότητα πως η επαναφορά και υλοποίηση αυτών των αποφάσεων, θα οδηγήσει το Φλέμιγκ σε κλείσιμο, ενώ το Σισμανόγλειο θα καταρρακωθεί ακόμα περισσότερο καθώς θα κληθεί να σηκώσει το βάρος των 3.000 περίπου επιπλέον περιστατικών που εξυπηρετούνται στα Τακτικά και τα Επείγοντα ιατρεία του Α.Φλέμιγκ κάθε μήνα. Δομές ολόκληρες και υπηρεσίες θα καταργηθούν, θα χαθούν 7 ‐8 εφημερίες στην Αττική κάθε μήνα. Που θα κατευθυνθεί λοιπόν και με τι συνθήκες ο κόσμος που έχει ανάγκη υγειονομικής περίθαλψης”;

Διαβάστε ΕΔΩ το πλήρες κείμενο της κοινής ανακοίνωσης και ΕΔΩ την ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος