Σε εργολάβο με χρέη 12,5 εκ. ευρώ ανήκουν τα ακίνητα προς πλειστηριασμό στον Εύοσμο (video)

Σε εργολάβο οικοδομών με χρέη 12,5 εκατομμύρια ευρώ ανήκουν τα διαμερίσματα που βγαίνουν σε πλειστηριασμό στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης, αναφέρει το υπουργείο Οικονομίας.

Το θέμα των πλειστηριασμών έχει λάβει διαστάσεις τις τελευταίες μέρες και έχει προκαλέσει την έντονη κόντρα κυβέρνησης-αντιπολίτευσης, με το Μαξίμου να κατηγορεί τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας για “συνονθύλευμα από ασύστολα και συνειδητά ψέματα” και τη ΝΔ να απαντά ότι «το θράσος και ο κατήφορος της κυβέρνησης δεν έχει τέλος».

Σε ανακοίνωσή του “σχετικά με τις αναφερόμενες ως «εργατικές» κατοικίες του Ευόσμου Θεσσαλονίκης”, το υπουργείο Οικονομικών διευκρίνισε ότι όπως προκύπτει από τα στοιχεία της ΓΓΔΕ, πρόκειται για μικρά διαμερίσματα 50 τετραγωνικών μέτρων περίπου, που “ανήκουν σε μεγαλοκατασκευαστή, ο οποίος έχει χρέος 12,5 εκατ. ευρώ και είναι άγνωστης διαμονής, ενώ σύμφωνα με το TAXIS τα συγκεκριμένα διαμερίσματα είναι κενά».

Παρά το γεγονός ότι την Τετάρτη δεν πραγματοποιήθηκαν πλειστηριασμοί στο Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης λόγω αποχής των συμβολαιογράφων, το μεσημέρι μέλη συλλογικοτήτων πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα δικαστήρια και στη συνέχεια πορεία προς το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης ζητώντας την ακύρωση όλων των πλειστηριασμών.

Πηγή: ΕΡΤ1, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικές ειδήσεις: Προς πάγωμα των πλειστηριασμών α’ κατοικίας και για χρέη στο δημόσιο (video)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος