Σε διαβούλευση το ν/σ για το νέο σύστημα μετατάξεων στο Δημόσιο

Νέο σύστημα μετατάξεων και αποσπάσεων εισάγει στο Δημόσιο το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης με το νομοσχέδιο για την κινητικότητα, που τέθηκε σήμερα το απόγευμα σε δημόσια διαβούλευση και εκτιμάται ότι θα εισαχθεί για ψήφιση στη Βουλή σε περίπου 10 ημέρες.

Οι μετακινήσεις των υπαλλήλων σε άλλους φορείς θα είναι εθελοντικές, ενώ μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής οι ενδιαφερόμενοι θα γνωρίζουν με κάθε λεπτομέρεια τις προσφερόμενες κενές θέσεις. Καταργούνται γραφειοκρατικές διαδικασίες, που έχουν ως αποτέλεσμα τα σχετικά αιτήματα να ικανοποιούνται κατά μέσο όρο μετά από ενάμιση χρόνο (υπάρχουν και περιπτώσεις ακόμα και μετά από τρία χρόνια) και πλέον τίθεται όριο η έκδοση της απόφασης να μην υπερβαίνει τους τρεις μήνες. Αυτό επιτυγχάνεται, καθώς η έκδοση της απόφασης προβλέπεται να γίνεται μόνο από το αρμόδιο προς διορισμό όργανο και δεν θα απαιτείται πλέον σύμπραξη του φορέα προέλευσης, εκτός κι’ αν πρόκειται για δήμους.

Στο σύστημα υπάγονται οι πολιτικοί διοικητικοί υπάλληλοι, μόνιμοι και με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, που υπηρετούν σε υπηρεσίες, κεντρικές και περιφερειακές, του Δημοσίου, των Ανεξάρτητων Αρχών, των δήμων και των περιφερειών, των ΝΠΔΔ και των ΝΠΙΔ που ανήκουν στο κράτος. Εξαιρούνται οι δικαστικοί υπάλληλοι, οι εκπαιδευτικοί (εκτός από όσους υπηρετούν σε διοικητικές θέσεις), τα σώματα ασφαλείας, καθώς και το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των νοσοκομείων.

Το νέο σύστημα θα εφαρμοστεί από το νέο έτος και συγκεκριμένα σε τρεις κύκλους: κάθε Φεβρουάριο, Μάιο και Οκτώβριο. Φιλοδοξία του αρμόδιου υπουργείου, όπως ανέφερε σε πρόσφατη συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αναπληρωτής υπουργός Χριστόφορος Βερναρδάκης, είναι στο μέλλον, αφού ωριμάσουν οι συνθήκες, η κινητικότητα να διενεργείται καθημερινά.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος