Σ. Ρούσσος: «Οι ΗΠΑ δεν θέλουν να καταρρεύσει η Ελλάδα» (audio)

Ο Σωτήρης Ρούσσος, Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, μίλησε στην εκπομπή «Απολύτως Σχετικό», με τον Αντρέα Παπασταματίου και την Στεφανία Χαρίτου, που μεταδίδεται από το Πρώτο Πρόγραμμα, την Φωνή Της Ελλάδας και τους Περιφερειακούς σταθμούς της ΕΡΤ, για την σημασία της επίσκεψης του απερχόμενου Αμερικανού Προέδρου στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον κύριο Ρούσσο η επίσκεψη του Αμερικανού Προέδρου Μπάρακ Ομπάμα δεν έχει μόνο συμβολικό χαρακτήρα αλλά και ουσιαστικό. Δύο στοιχεία συνηγορούν σε αυτό. Από την μία ο Αμερικανός Πρόεδρος δεν πηγαίνει στην Τουρκία, άρα θεωρεί τον Ερντογάν έναν απρόβλεπτο παίκτη, και από την άλλη πλευρά, μετά την Αθήνα, ο επόμενος σταθμός είναι το Βερολίνο στο οποίο θα πραγματοποιήσει 5μερή σύσκεψη και με άλλους Ευρωπαίους ηγέτες. Άρα, συνήγαγε ο καθηγητής, ο πραγματικός σκοπός της επίσκεψης είναι να καθησυχάσει τους Ευρωπαίους Συμμάχους για την συνέχεια της Εξωτερικής Πολιτικής των ΗΠΑ.

Όσον αφορά την ελάφρυνση του χρέους ο κύριος Ρούσσος τόνισε, ότι οι ΗΠΑ δεν θέλουν να «καταρρεύσει η Ελλάδα, ένα σημαντικό κομμάτι της Νατοϊκής Συμμαχίας, που μάλιστα βρίσκεται σε ένα κρίσιμο Γεωπολιτικό Σταυροδρόμι». Ο κ. Ρούσσος εκτίμησε ότι, το καλύτερο που θα μπορούσε να συμβεί στην χώρα μας είναι κάποια μέτρα ελάφρυνσης του χρέους, τα οποία θα δώσουν την εικόνα βιωσιμότητας, ώστε η Ελλάδα να μπει στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ . «Να δώσει την εικόνα μιας οικονομίας που βρίσκεται σε τροχιά ανάπτυξης ώστε να δημιουργήσει καλύτερο κλίμα για επενδύσεις», είπε χαρακτηριστικά.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος