Κ. Κωνσταντινίδης: Ρίχνει τη λίμπιντο στα τάρταρα η πανδημία (audio)

Η διάθεση για ερωτική ζωή έχει πέσει κατά τη διάρκεια της πανδημίας, επισήμανε ο πρόεδρος του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και στην εκπομπή «Καθρέφτης» του Χρήστου Μιχαηλίδη, αναφερόμενος σε πρόσφατη έρευνα του Ανδρολογικού Ινστιτούτου, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Τα φιλιά είναι πια μάτσα μούτσα, όπως φιλάς τις εικόνες”.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την έρευνα αυτή που έγινε σε δείγμα 2.000 ατόμων, την περίοδο εγκλεισμού η ερωτική διάθεση μειώθηκε πολύ σε ποσοστό 22%, μειώθηκε λιγότερο στο 27,75%, ενώ έμεινε σταθερή στο 31,25%. Αντίθετα, αύξηση της ερωτικής διάθεσης δήλωσε το 13,75% και μεγάλη αύξηση μόνο το 5,25%.

Η συχνότητα των ερωτικών επαφών έχει πέσει κατά τη διάρκεια της πανδημίας σε σχέση με πριν λόγω του μεγάλου διαστήματος εγκλεισμού στο σπίτι, τόνισε ο κ. Κωνσταντινίδης, ο οποίος εξήγησε τους λόγους για τους οποίους τα ζευγάρια που μένουν πολύ χρόνο μαζί, χάνουν το ερωτικό τους ενδιαφέρον. Τόνισε ότι πολλές φορές πίσω από την πτώση του ερωτισμού είναι η κατάθλιψη και ανέφερε πως κατά 20% έχουν αυξηθεί οι συγκρούσεις μέσα στην οικογένεια, και παγκοσμίως και στη χώρα μας.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος