Ρεβεγιόν στο σπίτι: Ακύρωση κρατήσεων λόγω μέτρων και φόβου για την Όμικρον

Τα σχέδια για πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν σε κέντρα διασκέδασης και εστιατόρια υποχρεωτικά ναυαγούν. Τα νέα περιοριστικά μέτρα – αλλά και ο φόβος του υπερμεταδοτικού στελέχους – θα κρατήσουν τους περισσότερους στα σπίτια με την οικογένεια. Στους χώρους διασκέδασης, οι έλεγχοι θα είναι σαρωτικοί.

H επέλαση της Όμικρον αλλάζει τα σχέδια για το Ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς, σε εστιατόρια και μπαρ. Η έλλειψη μουσικής και οι νέοι περιορισμοί δεν κάνουν και τόσο ελκυστική την έξοδο για διασκέδαση.

Τα έκτακτα μέτρα που ελήφθησαν, σε συνδυασμό με την κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων, έχουν αλλάξει τον προγραμματισμό σε πολλές οικογένειες που θα γιορτάσουν τελικά την Πρωτοχρονιά στα σπίτια τους.

Καθημερινά 10.000 αστυνομικοί βρίσκονται επί ποδός για την πραγματοποίηση ελέγχων.

Εκτός από τα αστικά κέντρα, ιδιαίτερο βάρος θα δοθεί και στους χειμερινούς τουριστικούς προορισμούς, ενώ έλεγχοι θα πραγματοποιούνται και για τη διενέργεια ψυχαγωγικών εκδηλώσεων σε μισθωμένους ιδιωτικούς χώρους, όπως ειπώθηκε στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου με αντικείμενο την αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας από τον κορoνοϊό.

«Καθημερινά γίνονται περίπου 80.000 έλεγχοι, για παράδειγμα στις 28/12 βεβαιώθηκαν 647 παραβάσεις, οι 523 για μη χρήση μάσκας, έγιναν τέσσερις συλλήψεις και πέντε αναστολές λειτουργίας καταστημάτων» επεσήμανε η Άννα Ευθυμίου, εκπρόσωπος τύπου της ΕΛ.ΑΣ στην ΕΡΤ.

Τα πρόστιμα θα είναι τσουχτερά για όσους διοργανώνουν ιδιωτικά πάρτι. Συγκεκριμένα, προβλέπεται διοικητικό πρόστιμο 50.000 ευρώ στον μισθωτή ή σ΄αυτόν που παραχωρεί μη επαγγελματικό χώρο, για ψυχαγωγική εκδήλωση, ενώ για 2η παράβαση από το ίδιο άτομο, το πρόστιμο εκτοξεύεται στα 200.000 ευρώ.

Οι έλεγχοι επικεντρώνονται στους χώρους εστίασης, αλλά και στον έλεγχο της γνησιότητας των πιστοποιητικών.

Πρόστιμο ύψους έως και 300 ευρώ καλείται να πληρώσει κάποιος για μη χρήση της προστατευτικής μάσκας, ενώ, για ψευδή πιστοποιητικά εμβολιασμού ή νόσησης, το πρόστιμο ανέρχεται στα 3.000 ευρώ για το φυσικό πρόσωπο και 5.000 ευρώ για τον επιχειρηματία, που δεν έχει κάνει την ταυτοπροσωπία του πελάτη.

Αλλά και στο σπίτι, τις ημέρες των γιορτών, υπάρχει σύσταση, να αποφύγουν οι πολίτες τις πολυπληθείς συγκεντρώσεις.

Επιμέλεια: Ειρήνη Βασάλου

Ρεπορτάζ: Αθανασία Σταμοπούλου, Κωνσταντίνα Θεοχαρούλη, Νία Αβδελή, Νίκος Καπόγλης

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος