RaiseVOLUMEN: Καμπάνια για την προώθηση της ισότητας των φύλων και του εθελοντισμού

Το Genderhood και η SCI Madrid, δύο οργανώσεις υπέρμαχες υποστηρίκτριες της ισότητας των φύλων και της ανάπτυξης κοινοτήτων, ανακοινώνουν την έναρξη της καμπάνιας ευαισθητοποίησης, #RaiseVOLUMEN. Στόχος της καμπάνιας είναι να μετασχηματίσει τη στάση της κοινωνίας προς τη συμπερίληψη και να γιορτάσει τη διαφορετικότητα, προωθώντας παράλληλα τη βιώσιμη ανάπτυξη και την ενεργό συμμετοχή των πολιτών στα κοινά.

Το #RaiseVOLUMEN είναι μια πρωτοβουλία με πολύπλευρη προσέγγιση για την αντιμετώπιση διαφόρων πτυχών της ενσωμάτωσης της διάστασης του φύλου, των συλλογικών διαδικασιών και του εθελοντισμού. Με μια διαθεματική ματιά, η καμπάνια επιδιώκει να προωθήσει μια πολιτισμική αλλαγή προς μια κοινωνία που αγκαλιάζει, εκτιμά και σέβεται όλα τα άτομα, ανεξάρτητα από την ταυτότητα ή την έκφραση του φύλου τους.

RaiseVOLUMEN: Καμπάνια για την προώθηση της ισότητας των φύλων και του εθελοντισμού

Οι στόχοι της εκστρατείας ευθυγραμμίζονται με την αποστολή των οργανισμών να προωθήσουν τη θετική αλλαγή και να ενδυναμώσουν τις κοινότητες με λιγότερες ευκαιρίες. Οι στόχοι αυτοί περιλαμβάνουν:

  • Προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης μέσω της προσωπικής ανάπτυξης και της αύξησης της αυτοεκτίμησης
    Η καμπάνια αναγνωρίζει τη σημασία της προσωπικής ανάπτυξης και της αυτοεκτίμησης για την επίτευξη της βιώσιμης ανάπτυξης. Μέσω διαφόρων πρωτοβουλιών και δραστηριοτήτων, τα άτομα ενθαρρύνονται να αναπτύξουν δεξιότητες, γνώσεις και σταδιακά την αυτοπεποίθησή τους.
  • Ενίσχυση της ανάληψης πρωτοβουλιών
    Το #RaiseVOLUMEN στοχεύει στην ενδυνάμωση των ατόμων να αναλάβουν πρωτοβουλίες ώστε να προωθήσουν θετικές αλλαγές στις κοινότητές τους. Παρέχοντας πληροφόρηση και υποστήριξη, η καμπάνια επιδιώκει να εμπνεύσει τους ανθρώπους να γίνουν ενεργητικοί φορείς κοινωνικού μετασχηματισμού.
  • Δημιουργία ανθεκτικότητας στην τοπική κοινότητα και στην εθελοντική εργασία
    Η καμπάνια τονίζει τη σημασία της ανθεκτικότητας της κοινότητας και της μετασχηματιστικής δύναμης της εθελοντικής και συλλογικής εργασίας. Μέσω της ενεργού συμμετοχής της κοινότητας, το #RaiseVOLUMEN επιδιώκει να οικοδομήσει ισχυρότερες και πιο συνεκτικές κοινότητες που μπορούν να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τις προκλήσεις και να συμβάλλουν στη βιώσιμη ανάπτυξη.
  • Ενθαρρύνεται η ενεργός συμμετοχή των πολιτών (εθελοντισμός, συλλογικές διαδικασίες κοινότητας)
    Η ενεργός συμμετοχή των πολιτών είναι ζωτικής σημασίας για την οικοδόμηση κοινωνιών χωρίς αποκλεισμούς. Η εκστρατεία θα ενθαρρύνει τα άτομα να συμμετάσχουν ενεργά σε εθελοντικές δραστηριότητες και συλλογικές διαδικασίες κοινότητας, καλλιεργώντας το αίσθημα ευθύνης και αλληλεγγύης.
  • Συνηγορία για την προβολή της κοινότητας LGBTQI+
    Η καμπάνια επιδιώκει να υπερασπιστεί την ορατότητα και τα δικαιώματα της LGBTQI+ κοινότητας. Φωτίζοντας τις μοναδικές εμπειρίες και προκλήσεις που αντιμετωπίζει η LGBTQI+ κοινότητα, το #RaiseVOLUMEN στοχεύει στην προώθηση της κατανόησης, της αποδοχής και των ίσων δικαιωμάτων για όλα τα άτομα, ανεξάρτητα από τον σεξουαλικό προσανατολισμό, την ταυτότητα φύλου ή την έκφραση φύλου.
  • Ενίσχυση του σεβασμού στη διαφορετικότητα
    Η εκστρατεία επιδιώκει να αμφισβητήσει τα στερεότυπα και τις προκαταλήψεις, προωθώντας τον σεβασμό για τη διαφορετικότητα. Γιορτάζοντας τις διαφορετικές και μοναδικές ταυτότητες και οπτικές, το #RaiseVOLUMEN στοχεύει στην προώθηση μιας πιο συμπεριληπτικής και αρμονικής κοινωνίας.
  • Ανάπτυξη μιας κουλτούρας με συμπεριληπτική χρήση της γλώσσας χωρίς αποκλεισμούς
    Η γλώσσα παίζει καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση στάσεων και αντιλήψεων. Η καμπάνια προωθεί μια συμπεριληπτική χρήση γλώσσας, η οποία αναγνωρίζει τη διαφορετικότητα, μεταδίδει σεβασμό σε όλους τους ανθρώπους, είναι ευαίσθητη στις διαφορές και προωθεί τις ίσες ευκαιρίες.
  • Επανεξέταση των θέσεων εξουσίας και των προνομίων
    Το #RaiseVOLUMEN ενθαρρύνει τα άτομα να αναλογιστούν τις θέσεις εξουσίας και τα προνόμιά τους προκειμένου να προχωρήσουν σε αποδόμηση. Στοχεύει στη δημιουργία μιας πιο δίκαιης κοινωνίας, αμφισβητώντας τις υπάρχουσες δυναμικές εξουσίας και προωθώντας τη συμμετοχικότητα.

Η ενσωμάτωση της διάστασης του φύλου, ευθυγραμμισμένη με τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης και την Ατζέντα 2030, αναγνωρίζει ότι η ισότητα των φύλων δεν είναι μόνο θέμα κοινωνικής δικαιοσύνης αλλά και προϋπόθεση για την επίτευξη ευρύτερων αναπτυξιακών στόχων. Με την ενσωμάτωση της διάστασης του φύλου στον εθελοντισμό και τις συλλογικές διαδικασίες κοινότητας, μπορούμε να εργαστούμε για πιο βιώσιμες και συμπεριληπτικές κοινωνίες χωρίς αποκλεισμούς.

Το Genderhood και η SCI Madrid προσκαλούν άτομα, οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών, συλλογικότητες και τα ΜΜΕ να συμμετάσχουν στην καμπάνια #RaiseVOLUMEN και να γίνουν μέρος του κινήματος για έναν κόσμο με ισότητα και περισσότερες ευκαιρίες για όλους, όλες, όλα. Μαζί, μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά και να δημιουργήσουμε μόνιμες αλλαγές.

Σχετικά με το Genderhood

Η ΑMKE Genderhood από το 2017 προάγει την έμφυλη ισότητα και την πρόληψη των έμφυλων στερεοτύπων. Υπερασπίζεται τα ανθρώπινα δικαιώματα μέσω της ενεργού μάθησης και των πρακτικών τέχνης. Η αποστολή του Genderhood είναι η ενδυνάμωση κοινοτήτων όλων των ηλικιών ώστε ανεξάρτητα να συνδιαμορφώσουν έναν κόσμο έμφυλης ισότητας. Ο οργανισμός σχεδιάζει εκπαιδευτικά προγράμματα, κοινωνικοπολιτιστικές δράσεις και δημιουργικά εργαστήρια που απευθύνονται σε  παιδιά και ενήλικες όλων των ηλικιών.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος