«RadioAgora»: Διημερίδα της ΕΡΤ για την Ευρωπαϊκή Πολιτική Συνοχής 28-29.11.2019


Η ΕΡΤ συμμετέχει στο καινοτόμο πρόγραμμα δράσης “RadioAgora” – «Ελλάδα 2030: Ο ρόλος, οι κοινωνικές-οικονομικές προεκτάσεις και οι προοπτικές της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Συνοχής».

Στόχος του προγράμματος είναι να προωθηθεί η κατανόηση του ρόλου που διαδραματίζει η πολιτική συνοχής στην υποστήριξη όλων των περιφερειών της ΕΕ, να ενισχυθεί η ενημέρωση σχετικά με τα χρηματοδοτούμενα από την Ε.Ε. έργα και την επίδρασή τους στις ευρωπαϊκές κοινωνίες,  να ενθαρρυνθεί ο ανοικτός διάλογος και η πρόσβαση σε πληροφορίες σχετικά με την πολιτική συνοχής και να δοθεί ώθηση στη συμμετοχή των πολιτών σε θέματα που αφορούν στην πολιτική συνοχής και τον καθορισμό προτεραιοτήτων για το μέλλον.

Στο πλαίσιο αυτό, την Πέμπτη 28 και την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2019, από τις 10 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα, στην αίθουσα ΕΡΜΗΣ του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (Ακαδημίας 7, 6ος όροφος), η ΕΡΤ διοργανώνει διημερίδα με ειδικές δημοσιογραφικές ραδιοφωνικές εκπομπές (RadioEvents) που θα καλύπτουν τις ακόλουθες θεματικές ενότητες:

Πέμπτη 28 Νοεμβρίου

  • Brain Drain και εσωτερική μετανάστευση: ο ρόλος, οι προκλήσεις και τα αποτελέσματα των πολιτικών της Ευρωπαϊκής Συνοχής (10:30-13:30).
  • Η στρατηγική για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής: ο ρόλος, οι προκλήσεις και τα αποτελέσματα για τις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Συνοχής (14:00- 17:00).

Παρασκευή 29 Νοεμβρίου

  • Απασχόληση και οικονομικές προοπτικές σε κάθε χώρα: ο ρόλος, οι προκλήσεις και τα αποτελέσματα για τις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Συνοχής (10:30-13:30).
  • Ευρωπαϊκές περιφέρειες: πώς θα ενισχυθεί η οικονομική, κοινωνική και εδαφική συνοχή: ο ρόλος, οι προκλήσεις και τα αποτελέσματα για τις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Συνοχής (14:00- 17:00).

Σε κάθε εκπομπή θα παρουσιάζονται Καλές Πρακτικές (RadioExperience) προγραμμάτων που υλοποιούνται με τη χρηματοδότηση του Ταμείου Περιφερειακής Συνοχής και τα αποτελέσματά τους στην τοπική κοινωνία.

Αμέσως μετά θα ακολουθεί συζήτηση (RadioDebate) μεταξύ εμπειρογνωμόνων για το παρόν και το μέλλον της πολιτικής συνοχής, της στρατηγικής απορρόφησης σε τοπικό και εθνικό επίπεδο και της αναγκαιότητας ενημέρωσης των πολιτών για αυτά τα προγράμματα.

Η εκπομπή θα ολοκληρώνεται με ανοιχτό διάλογο με τους πολίτες (CitizensAgora), οι οποίο θα συνομιλούν με τους ειδικούς για αυτές τις θεματικές σε μία πρώτη απόπειρα δημόσιου προβληματισμού και ενημέρωσης.

Θα υπάρχει διερμηνεία στην Αγγλική γλώσσα. Το διήμερο θα μεταδοθεί σε livestreaming και θα μαγνητοσκοπηθεί από την ΕΡΤ.

Τη διοργάνωση της διημερίδας έχει αναλάβει το Τμήμα Δημιουργικού Σχεδιασμού της Γενικής Διεύθυνσης Ραδιοφωνίας της ΕΡΤ και συγκεκριμένα η Ειρήνη Γιανναρά (συντονίστρια του προγράμματος), η Ιωάννα Νιαώτη (δημοσιογράφος – συντονίστρια) και η Κωνσταντίνα Γιαννούτσου (διαχειρίστρια Οικονομικών). Διεύθυνση παραγωγής: Νεκταρία Δρακουλάκη, σκηνοθεσία: Ευγενία Γιαννακοπούλου.

Η ΕΡΤ είναι ο πρώτος ραδιοτηλεοπτικός φορέας στην Ελλάδα που σχεδιάζει, υλοποιεί και προωθεί το εγχείρημα του Δημόσιου Διαλόγου πάνω σε θέματα που αφορούν στην πολιτική συνοχής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στη θέση της χώρας σε αυτή, σε συνδυασμό με τις αντίστοιχες πολιτικές σε Ιταλία και Ισπανία.

Πέραν της ΕΡΤ, στο πρόγραμμα συμμετέχουν το ιταλικό κοινοτικό ραδιόφωνο Radio Popolare και ο ισπανικός Δημοτικός Ραδιοτηλεοπτικός Φορέας της Ανδαλουσίας EMARTv. Την επιστημονική εποπτεία του προγράμματος έχει αναλάβει το CEPS –  Center for European Policy Studies στις Βρυξέλλες.

Το “Radio Agora” χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή μέσω του χρηματοδοτικού Προγράμματος για την Περιφερειακή Αστική Ανάπτυξη και την Περιφερειακή Πολιτική.

Μπορείτε να δείτε την πρόσκληση εδώ και το πλήρες πρόγραμμα της διημερίδας εδώ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος