Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στο Λαγονήσι

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε, στις 16:14, η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε, σήμερα, στο Λαγονήσι, σε χαμηλή βλάστηση και ξηρά χόρτα.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν και έσπευσαν στο σημείο 30 πυροσβεστικοί υπάλληλοι, με 11 υδροφόρα οχήματα, έξι οχήματα από το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων (Μ.Ε.Τ.Π.Ε.), με 20 υπαλλήλους και 16 άτομα πεζοπόρο τμήμα, ενώ από αέρος επιχείρησαν δύο Ε/Π και δύο Α/Φ.

Ο δήμος Σαρωνικού συνέδραμε με τέσσερις υδροφόρες, εκ των οποίων, οι δύο μισθωμένες και ο δήμος Λαυρεωτικής με μία υδροφόρα, ενώ στο σημείο παρέστησαν και εκπρόσωποι της Δασικής Υπηρεσίας.

Στην περιοχή εκδήλωσης της πυρκαγιάς, το γεωγραφικό ανάγλυφο παρουσιάζει ιδιαιτερότητες, λόγω απότομων κλίσεων, ενώ υπάρχουν και αρκετές διάσπαρτες οικίες. Η έγκαιρη και αποτελεσματική επέμβαση των δυνάμεων πυρόσβεσης, περιόρισε τον κίνδυνο επέκτασης της πυρκαγιάς και αποσόβησε το ενδεχόμενο πρόκλησης ζημιών στις παρακείμενες οικίες.

Για το περιστατικό, προανάκριση διενεργείται από το αρμόδιο ανακριτικό τμήμα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας ηλικιωμένος έχει υποστεί ελαφρά εγκαύματα και εξετάζεται αν έχει σχέση με την εκδήλωση της πυρκαγιάς.

Εν τω μεταξύ Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας με ανακοίνωσή της προειδοποιεί για υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς στους νομούς Ηρακλείου και Λασιθίου στην Κρήτη.

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος