Πύρινα μέτωπα στα Χανιά και στο Πόρτο Ράφτη – Ο χάρτης επικινδυνότητας

Ολονύχτια ήταν η μάχη με τις φλόγες στο Σφηνάρι Χανίων, ενώ τέθηκε υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά που ξέσπασε στις 06.30 το πρωί σε μη κατοικημένη περιοχή στο Πόρτο Ράφτη.

Η πυρκαγιά στο Αυλάκι, ξέσπασε σε χώρο με οικόπεδα και πευκοδάσος, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, αλλά αντιμετωπίστηκε αμέσως από ισχυρές επίγειες δυνάμεις, δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο.

Δασική έκταση στην περιοχή μεταξύ Πλατάνου και Σφηναρίου στην Κίσσαμο Χανίων έκαψε πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το βράδυ της Παρασκευής στην περιοχή. Συνολικά στο σημείο βρέθηκαν με τα πληρώματα τους 18 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας μια υδροφόρα του Πεδίου Βολής Κρήτης, ένα πυροσβεστικό όχημα του Ναυστάθμου Κρήτης, το πυροσβεστικό όχημα του δήμου Χανίων και οκτώ βοηθητικά οχήματα, δύο πεζοπόρα τμήματα και ένα ελικόπτερο.

Η πυρκαγιά εξελίχθηκε σε ένα μεγάλο μέτωπο μεταξύ των δύο περιοχών καίγοντας σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις 2300 στρέμματα χορτολιβαδικής και δασικής έκτασης.

Οι δυνάμεις πυρόσβεσης επιχειρούν ακόμα στις πυρκαγιές της Ζακύνθου και στο Ζευγολατιό Κορινθίας.

Σήμερα, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, υψηλός κίνδυνος (Δείκτης 3) προβλέπεται για τους νομούς Αττικής, Βοιωτίας, Φωκίδας, Φθιώτιδας, Εύβοιας, Αργολίδας, Κορίνθου, Έβρου, Λασιθίου, στα νησιά Κεφαλλονιά, Ζάκυνθο, Κέρκυρα, Ιθάκη, Παξοί, Θάσο, Σαμοθράκη, Χίο, Ψαρά, Λέσβο, Σάμος, Ικαρία, Σκύρο, Πάτμο, Λειψοί, Αρκοί, Λέρο, Κάλυμνο, Κω, Νίσυρο, Αστυπάλαια και Κάρπαθο.

Οι Αρχές εφιστούν την προσοχή των πολιτών διότι η αλλαγή του καιρού με ισχυρούς ανέμους καθώς και ο καύσωνας των περασμένων ημερών ενισχύουν την επικινδυνότητα.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος