Ψηφιακή τηλεοπτική κάλυψη θα αποκτήσουν οι «Λευκές περιοχές»

Περίπου 500 χιλιάδες κάτοικοι των λεγόμενων «λευκών περιοχών» αντιμετωπίζουν προβλήματα λήψης τηλεοπτικού σήματος σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς: «Οι επιλογές των προηγούμενων Κυβερνήσεων άφησαν 500 χιλιάδες συμπολίτες μας χωρίς τη δυνατότητα να βλέπουν τηλεόραση. Κάθε πολίτης έχει δικαίωμα στην Ενημέρωση και την Ψυχαγωγία. Έχει δικαίωμα πρόσβασης τόσο στις ώριμες όσο και στις νέες τεχνολογίες. Αυτό το δικαίωμα είμαστε αποφασισμένοι να το διασφαλίσουμε».

Το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης έθεσε σε δημόσια διαβούλευση την πρωτοβουλία του για την επίτευξη της καθολικής ψηφιακής τηλεοπτικής κάλυψης της ελληνικής Επικράτειας.

Το νέο πρόγραμμα αποτελεί συνέχεια της δράσης που υλοποιείται ήδη στη Θράκη και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, από την οποία έχουν ωφεληθεί ως τώρα 7.100 νοικοκυριά. Σύμφωνα με το σχεδιασμό, οι δικαιούχοι θα λαμβάνουν επιχορήγηση, ώστε να αποκτούν δωρεάν πρόσβαση στο περιεχόμενο των ελληνικών τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας και ελεύθερης λήψης από τις ψηφιακές πλατφόρμες, που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα.

Ο Γενικός Γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, Βασίλης Μαγκλάρας, σημείωσε: «Μία ακόμα εκκρεμότητα ετών βαίνει αισίως προς επίλυση. Όλοι οι πολίτες θα έχουν πολύ σύντομα –και πάλι- πρόσβαση στα βασικά αγαθά της Ενημέρωσης και της Ψυχαγωγίας. Δικαιώματα που τους είχαν αφαιρεθεί από τη στρεβλή διαδικασία μετάβασης στην ψηφιακή ευρυεκπομπή».

Ο σύνδεσμος της διαβούλευσης, η οποία θα διαρκέσει ως την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2018, είναι ο εξής: https://tinyurl.com/Lefkesperioches

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος