Προβληματίζει η συνεχής άνοδος των κρουσμάτων – 50 θετικοί σε εργοστάσιο στη Χαλκιδική – “Άδειασε” από τουρίστες ο Πόρος

Στην πιο κρίσιμη φάση βρίσκεται η πανδημία στη χώρα μας, και από την συμπεριφορά των πολιτών την εβδομάδα μέχρι το Δεκαπενταύγουστο θα κριθεί αν θα απαιτηθούν ακόμη πιο αυστηρά μέτρα. Ενδεχομένως και lockdown σε αστικά κέντρα όπου υπάρχουν πολλά κρούσματα.

Σήμερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε – 152 κρούσματα, από τα οποία
– 22 είναι εισαγόμενα
– από τα εγχώρια η συντριπτική πλειονότητα εντοπίζεται σε Αττική με 26 κρούσματα και
– στη Θεσσαλονίκη με 43 κρούσματα (που έχει και το βαρύτερο επιδημιολογικό φορτίο)
– στη Λάρισα 10
– ενώ πλέον η διασπορά είναι μεγάλη σε όλη τη χώρα και υπάρχουν κρούσματα σε άλλες 22 περιφέρειες
Συνολικός αριθμός κρουσμάτων 5.421 , ενώ καταγράφηκε έναν νέος θάνατος, 211 συνολικά.

Προβληματίζει η συνεχής άνοδος των κρουσμάτων – 50 θετικοί σε εργοστάσιο στη Χαλκιδική – “Άδειασε” από τουρίστες ο Πόρος

Εν τω μεταξύ, συναγερμός έχει σημάνει στη Χαλκιδική μετά την ανακοίνωση 50 κρουσμάτων σε εργοστάσιο παραγωγής και τυποποίησης βρώσιμης ελιάς, με 300 εργαζόμενους. Όπως είπε στο OPEN TV, νομική σύμβουλος της εταιρείας, «είναι όλοι σε καραντίνα, έχουν εξεταστεί και οι συγγενείς. Έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα».

Στη Θεσσαλονίκη ξενοδοχείο μπήκε σε καραντίνα, μετά τον εντοπισμό αλλοδαπού θετικού στον ιό. Σύμφωνα με πληροφορίες, το τελευταίο διάστημα στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο διέμεναν αρκετοί πρόσφυγες και μετανάστες με υποκείμενα νοσήματα, ώστε να βρίσκονται μακριά από δομές φιλοξενίας.

Στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής σφραγίστηκε μπαρ μετά από έλεγχο της Αστυνομίας. Σε αυτό τραγουδούσε γνωστός ράπερ και σύμφωνα με πληροφορίες, στο νυχτερινό κέντρο επικρατούσε το αδιαχώρητο.

Στο «κόκκινο» εξακολουθεί να είναι η Λάρισα. 7 νέα κρούσματα ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ, ενώ δύο καλεσμένοι στο γάμο του Αμπελώνα που είχαν νοσήσει χρειάστηκε να διασωληνωθούν.

Με την απαγόρευση των όρθιων πελατών στα μπαρ και τα κέντρα διασκέδασης έως τα τέλη του Αυγούστου οι αρχές ευελπιστούν να μειώσουν τους συνωστισμούς, αν και το μεγάλο στοίχημα είναι να πειστούν οι νέοι.

Πόρος: Μαζική φυγή τουριστών – Μήνυση κατά παντός υπευθύνου από τον Εμπορικό Σύλλογο του νησιού

Στον Πόρο τουρίστες φεύγουν μαζικά μετά το τοπικό lockdown, ωστόσο τα μέτρα τηρούνται κατά γράμμα και όσοι μένουν δηλώνουν ότι πλέον αισθάνονται περισσότερο ασφαλείς. Στο νησί βρίσκεται κλιμάκιο επιθεωρητών για ενδελεχείς ελέγχους. Οι ακυρώσεις από επισκέπετες είναι μαζικές και οι επιχειρηματίες απευθύνουν έκκληση για βοήθεια από την πολιτεία. Τις επόμενες ημέρες ο Εμπορικός Σύλλογος του νησιού θα καταθέσει μήνυση κατά παντός υπευθύνου για αυτό που συνέβη, μετά και τις καταγγελίες του Δημάρχου στην ΕΡΤ για πλημμελείς ελέγχους από την αστυνομία, κάτι που οδήγησε στην αντικατάσταση του διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Πόρου.

Την ίδια ώρα αδιευκρίνιστο είναι το τί θα γίνει με τις λιτανείες, καθώς η Εκκλησία επιμένει ότι θα πραγματοποιούνται χωρίς να προκαλείται συνωστισμός.

Στην προσπάθεια αναχαίτισης της υπερμετάδοσης του κορονοϊού, αποφασίστηκε η αναστολή και παζαριών στο πλαίσιο πανηγυριών.

Την ανάγκη πειθαρχίας στα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας τόνισε στη συνέντευξή του στη Βραδυνή της Κυριακής και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. “Για να έχουμε οικονομική ανάπτυξη πρέπει να έχουμε υγεία. Για να έχουμε ένα επαρκές σύστημα υγείας πρέπει να έχουμε μία οικονομία η οποία να δίνει έσοδα και ένα Κράτος που επιτελεί το ρόλο του. Και, όπως έχουμε πει, η προστασία της δημόσιας υγείας και της ανθρώπινης ζωής δεν μπαίνει σε καμία ζυγαριά. ” είπε ο Στέλιος Πέτσας.

Πηγή ΕΡΤ, Ρεπορτάζ Μ. Σταθοπούλου, Αν. Βλαχοπαναγιώτη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος