Προβληματισμός στους γεωεπιστήμονες για την εκδήλωση μεγάλων φυσικών φαινομένων (video)

Ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ και καθηγητής γεωλογίας, Ευθύμιος Λέκκας μιλάει για την κοινή διαπίστωση των γεω-επιστημόνων σε παγκόσμιο επίπεδο, ότι εισερχόμαστε σε περίοδο μεγάλων φυσικών φαινομένων. Τι λέει για τον σεισμό της Αλάσκας.

Σε ότι αφορά στον σεισμό που έγινε στην Αλάσκα, όπως εξήγησε ο Ευθύμιος Λέκκας, «Έχουμε να κάνουμε με μια περιοχή που δίνει πολύ μεγάλους σεισμούς και πολύ μεγάλα τσουνάμι και οφείλονται στο γεγονός ότι οι δύο πλάκες του Ειρηνικού και τις δύο πλάκες της βόρειας Αμερικής οι οποίες συγκρούονται με έναν πολύ μεγάλο ρυθμό ανά έτος γι’ αυτό έχουμε και τους μεγάλους σεισμούς και τα χαρακτηριστικά ηφαίστεια που βρίσκονται σε όλον τον Ειρηνικό».

Το 1964, η Αλάσκα είχε δώσει σεισμό 9,2 Ρίχτερ που προκάλεσε τότε το πιο μεγάλο τσουνάμι που έχει καταγραφεί στην ενόργανη επιστήμη, όπως λέγεται.

Αυτή τη φορά, δεν προκλήθηκε τσουνάμι και μετά από τέσσερις ώρες ήρθη και ο σχετικός συναγερμός καθώς όπως εξήγησε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ επρόκειτο για «ρήγμα οριζόντιας ολίσθησης που δεν προκαλεί αναθόλωση στον πυθμένα».

Περίοδος μεγάλων φυσικών φαινομένων

Ο Ευθύμιος Λέκκας, μίλησε για τον προβληματισμό που επικρατεί στους κόλπους των γεω-επιστημόνων και εξήγησε πως «Εκείνο που μας προβληματίζει ως επιστήμονες σε παγκόσμια επίπεδο είναι ότι διαπιστώνεται ότι έχουμε πολλά τέτοια φαινόμενα, δηλαδή είχαμε πολλά τέτοια μεγάλα φαινόμενα πχ. Αλάσκα, Ινδονησία, είχαμε ηφαίστεια τα οποία εκδηλώνονται. Βλέπουμε δηλαδή μια μεγάλη κινητικότητα στον πλανήτη, δυστυχώς διαπιστώσαμε σε παγκόσμιο επίπεδο ότι υπάρχει μία ελάχιστη επιβράδυνση της περιστρόφης της Γης η οποία είναι ικανή να προκαλέσει όλα αυτά τα φαινόμενα και κυρίως να προκαλέσει σεισμούς, δράση ηφαιστείων αλλά και τσουνάμι τα οποία εκδηλώνονται είτε από τους σεισμούς, είτε από τα ηφαίστεια. Υπάρχει μια κοινή διαπίστωση από τους γεω-επιστήμονες όλου του κόσμου ότι από δω και πέρα θα έχουμε συχνά την εμφάνιση αυτών των γεγονότων σε όλη τη Γη», ανέφερε χαρακτηριστικά και κατέληξε στο γεγονός ότι «Εισερχόμαστε σε περίοδο μεγάλων φυσικών φαινομένων».

Πηγή: ΕΡΤ1

Ρεπορτάζ: Προκόπης Αγγελόπουλος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος