Προβάλλουν τη Χίο…τρέχοντας: Η συμβολή του αθλητικού τουρισμού

Αν και οι φυσικές της ομορφιές αποτελούν από μόνες τους αιτία επίσκεψης, η διοργάνωση του 4ου Ημιμαραθώνιου από το Σύλλογο Αθλητών Υγείας Χίου, αλλά και με τη στήριξη αρκετών φορέων, δίνει αφορμή για να σχολιάσει κανείς το ρόλο του αθλητισμού στην ενίσχυση του τουρισμού.

Προβάλλουν τη Χίο…τρέχοντας: Η συμβολή του αθλητικού τουρισμούΉταν άλλωστε τόσο επιτυχημένη η προηγούμενη διοργάνωση, με την προσέλευση στο νησί, αρκετών φίλων του τρεξίματος και του δυναμικού βαδίσματος, που δεν μπόρεσαν να ανακόψουν την ορμή της διοργάνωσης, ούτε τα capital control.

Οι συμμετοχές λήγουν στις 23/8/2015 και ο 4ος Ημιμαραθώνιος  θα πραγματοποιηθεί στις 30 Αυγούστου από τις 8.00 το πρωί, με σημείο εκκίνησης το Δημαρχείο Θυμιανών. Η διαδρομή προβλέπει πέρασμα των δρομέων μέσα από τους παραδοσιακούς οικισμούς Θυμιανά – Φραγκοβούνι- Θυμιανά.

Στόχοι της διοργάνωσης

Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές, οι στόχοι τους είναι: “Η ανάδειξη της Χίου στον αθλητικό τουρισμό και η παρακίνηση για άθληση σε όλες τις ηλικίες είναι οι λόγοι της διοργάνωσης. Έτσι, την Κυριακή 30 Αυγούστου 2015 θα διεξαχθεί στους παραδοσιακούς οικισμούς του Κάμπου Της Χίου.

ΗμιΜαραθώνιος δρόμος (21.100 μ.),
αγώνας δρόμου και δυναμικό βάδισμα 10.500 μ.  και 5.000 μ για ενήλικες
και αγώνας δρόμου 1500μ. για παιδια

«Στην ομορφότερη διαδρομή – τον μαγευτικό Κάμπο»
Περιγραφή της περιοχής που θα γίνει ο Αγώνας:

Ο Κάμπος, μια από τις πιο όμορφες περιοχές της Χίου, συνιστά ένα μοναδικό οικιστικό σύνολο,
όπου συνδυάζεται αρμονικά το εξαίρετο φυσικό τοπίο με ιδιαίτερα τοπικά αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά. Τόπος κατάφυτος από περιβόλια εσπεριδοειδών, διάσπαρτος με παλιά αρχοντικά σπίτια, 6 μόλις χλμ στα Νότια της πόλης της Χίου.  Ο Κάμπος έχει κηρυχθεί «ιστορικός τόπος« και «παραδοσιακός οικισμός«, προστατευόμενος από το ΥΠ.ΠΟ”.

 

Δείτε ΕΔΩ το βίντεο για τη διοργάνωση.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος