Πρωτοβουλίες στήριξης των ναυπηγείων ζήτησε ο Δήμαρχος Ελευσίνας

Με το Σωματείο Εργαζομένων του Ναυπηγείου Ελευσίνας, συναντήθηκε την Τετάρτη 17/2 ο Δήμαρχος Ελευσίνας, Αργύρης Οικονόμου. Παράλληλα, απέστειλε στον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη, επιστολή: «Να ληφθούν πρωτοβουλίες στο ανώτερο επίπεδο για να βγουν οι εργαζόμενοι από το τέλμα».

Πρωτοβουλίες στήριξης των ναυπηγείων ζήτησε ο Δήμαρχος ΕλευσίναςΣε ανακοίνωση του Δήμου Ελευσίνας αναφέρεται ότι: “Ο Δήμαρχος που στέκεται σταθερά από την πρώτη ημέρα στο πλευρό των εργαζομένων, άκουσε τα αιτήματα της αντιπροσωπείας και διαπίστωσε το τέλμα στο οποίο έχει περιέλθει για άλλη μια φορά ένας βασικός παραγωγικός ιστός της πόλης.

Υπενθυμίζεται, πως η αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος των Ναυπηγείων είχε δημιουργήσει νέες προσδοκίες στους Ελευσίνιους, κυρίως όμως, στους 600 εργαζόμενους και τις οικογένειες τους που έχουν ταλαιπωρηθεί τα τελευταία χρόνια.

Απέναντι σ’ αυτή την κατάσταση η Δημοτική Αρχή στέκεται αρωγός στον αγώνα των εργαζομένων, δίνοντας τη δική της μάχη στο βαθμό που της αναλογεί, προκειμένου να ξεπεραστούν τα προβλήματα βιωσιμότητας του Ναυπηγείου.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμαρχος ενημέρωσε το Σωματείο για την επιστολή που έστειλε προς τον Πρωθυπουργό της χώρας, Κυριάκο Μητσοτάκη, ζητώντας του να συμβάλλει προσωπικά προκειμένου να διασφαλιστούν τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων και να τονωθεί η τοπική και εθνική οικονομία.

Τέλος, για την άλλη εβδομάδα έχει προγραμματιστεί συνάντηση με τους Υπουργούς Εθνικής Άμυνας και Ανάπτυξης”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος