Πρωτοποριακό πρόγραμμα δημόσιων τοιχογραφιών από το Δήμο Αθηναίων

Πρωτοβουλία αναμόρφωσης του αστικού τοπίου με καλλιτεχνικές παρεμβάσεις προωθεί ο Δήμος Αθηναίων, σε συνεργασία με την ομάδα της Urban Act και τη συμμετοχή καλλιτεχνών από το χώρο της street art, μέσω ενός προγράμματος δημιουργίας δημόσιων τοιχογραφιών, ξεκινώντας από τα σχολεία.

Στους καλλιτέχνες διατίθενται συγκεκριμένοι χώροι για τη δημιουργία των έργων τους. Η θεματική της πρώτης φάσης, που περιλαμβάνει τοιχογραφίες σε τέσσερα σχολεία της Αθήνας, είναι αφιερωμένη και εμπνευσμένη από το επετειακό 1821- 2021, εξ ου και ο υπότιτλος του προγράμματος «From the Roots to the Sky».

Οι καλλιτέχνες εμπνέονται από προσωπικότητες του πολιτισμού, των τεχνών που προσέφεραν στην χώρα μας στα 200 αυτά χρόνια, και συμβάλλουν στην μελλοντική μας πορεία.

Πρωτοποριακό πρόγραμμα δημόσιων τοιχογραφιών από το Δήμο Αθηναίων

Ήδη, το πρώτο έργο φιλοτεχνήθηκε στο 104o Δημοτικό Σχολείο Αθηνών, από τον Έλληνα street artist Kez, ο οποίος επέλεξε να υλοποιήσει μια διασκευή του γνωστού έργου του λαϊκού μας ζωγράφου Θεόφιλου (Χατζημιχαήλ) Ερωτόκριτος και Αρετούσα.

Πρωτοποριακό πρόγραμμα δημόσιων τοιχογραφιών από το Δήμο Αθηναίων

«Με αφετηρία τα σχολεία της πόλης, επιθυμούμε να αναμορφώσουμε το αστικό τοπίο με καλλιτεχνικές παρεμβάσεις που θα δώσουν πνοή καλαισθησίας και ζωντάνιας στην Αθήνα. Οργανωμένα με απόλυτο σεβασμό στο δημόσιο χώρο και στην αισθητική του», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος