Συγκλονιστικά στοιχεία δίνει στη δημοσιότητα ο πανελλαδικός σύλλογος SOS Τροχαία Εγκλήματα, με αφορμή πρόσφατο θανατηφόρο περιστατικό στην Ε.Ο. Πύργου – Τριπόλεως.
Συγκεκριμένα ο σύλλογος σχολιάζει: “Ένας ακόμα νέος άνθρωπος έχασε την ζωή του (τραγική ειρωνεία η Ζωή), επιβάτης σε τρικάβαλο σε μηχανή. Η χώρα μας κατέχει την πρωτοπορία σε θανάτους με μηχανές στην Ευρώπη. Στην Ελλάδα αντιπροσωπεύουν το 30% των θανάτων στο δρόμο (όπου και στο σύνολο έχουμε την πρωτιά) ενώ ο ευρωπαικος μέσος όρος είναι 15%.
Μέχρις ένα βαθμό αυτό θα μπορούσε να αποδοθεί στο κλίμα που επιτρέπει την πολύ μεγαλύτερη χρήση της μοτοσικλέτας απ ότι σε άλλες χώρες. Όμως υπάρχουν κι άλλες χώρες (Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία κα) με παρόμοιο κλίμα αλλά με μικρότερα ποσοστά.
Μέχρις ένα βαθμό επίσης θα μπορούσαν να αποδοθούν στο γεγονός πως οι οδηγοί αυτοκινήτων στη μεγάλη τους πλειοψηφία δεν σέβονται τους δικυκλιστές και πως ποι τελευταίοι αποτελούν τα εύκολα θύματα μιας άνισης μάχης που προκαλείται από την επιθετικότητα που δαιπνέει το σύνολο της κυκλοφορίας. Μέχρι εδώ όλα καλά.
Αλλά για το «τρικάβαλο» τί να πεί κανείς;”
Tέλος ο σύλλογος επισημαίνει πως από 30/12/2015 εκκρεμεί αίτημα συνάντησης του SOS Τροχαία Εγκλήματα με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, αίτημα που επαναλήφθηκε στις 14 Ιανουαρίου 2016.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος