Πρωτομαγιά: Τροποποιήσεις δρομολογίων στα ΜΜΜ – Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια (video)

Με απεργίες και στάσεις εργασίας συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στα ΜΜΜ στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις για την Εργατική Πρωτομαγιά.

Ακινητοποιημένα θα είναι τρένα, προαστιακός και τρόλει. Ματαιώνονται τα βραδινά δρομολόγια της Δευτέρας 30 Απριλίου 2018 που έχουν ώρα αναχώρησης τα μεσάνυχτα. Με στάση εργασίας θα λειτουργήσουν τα μέσα σταθερής τροχιάς (δείτε παρακάτω τη σχετική ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ).

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια

Δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας θα είναι τα πλοία την Πρωτομαγιά, λόγω της συμμετοχής της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ, για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς.

Η απεργία αφορά όλες τις κατηγορίες πλοίων και θα αρχίσει στις 00:01 τα ξημερώματα της Τρίτης 1η Μαΐου με ώρα λήξης τις 24:00 το βράδυ της ίδιας ημέρας.

«Υψώνουμε φωνή διαμαρτυρίας και διεκδικούμε την άμεση επίλυση του συνταξιοδοτικού, την ανάκληση των μειωμένων ειδικών συνθέσεων με κατάργηση του νόμου 4150/2013, την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας τη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της ανεργίας και την άμεση και ορθή καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών στα πληρώματα» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΠΝΟ.

Στην απεργία για τον εορτασμό της εργατικής πρωτομαγιάς συμμετέχουν με 24ωρη απεργία η Πανελλήνια Ένωση Πληρωμάτων Ρυμουλκών και Ναυαγοσωστικών ( Π.Ε.Π.Ρ.Ν.), αλλά και οι εργαζόμενοι στα λιμάνια.

Η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ) σε ανακοίνωσή της ζητεί την κατάργηση των μνημονιακών διατάξεων και των συνεπειών τους, μέτρα για την αντιμετώπιση της ανεργίας, διασφάλιση της βιωσιμότητας του ασφαλιστικού συστήματος και παροχή αξιοπρεπών συντάξεων. Οι εργαζόμενοι στον ΟΛΠ θα συμμετέχουν στην απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11 το πρωί της Τρίτης.

Λειτουργία των Μέσων Σταθερής Τροχιάς

Όπως ανακοίνωσε η ΣΤΑΣΥ: “Λόγω στάσης εργασίας εργαζομένων για την εργατική Πρωτομαγιά, την Τρίτη 1η Μαΐου, στη γραμμή 1 δεν θα υπάρχει κυκλοφορία συρμών, από την έναρξη της λειτουργίας έως τις 8 το πρωί. Στις γραμμές 2 και 3 δεν θα υπάρχει κυκλοφορία συρμών από την έναρξη της λειτουργίας έως τις 9 το πρωί και από τις 6 το απόγευμα έως τη λήξη της κυκλοφορίας και στο ΤΡΑΜ από την έναρξη της λειτουργίας έως τις 6 το πρωί.

Επίσης λόγω 24ωρης απεργίας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών δεν θα πραγματοποιούνται δρομολόγια στο τμήμα Δουκ. Πλακεντίας-Αεροδρόμιο.

(Επιβάτες με προορισμό το Αεροδρόμιο μπορούν να εξυπηρετούνται μέσω των λεωφορειακών γραμμών Χ95 από το Σύνταγμα και Χ97 από το Ελληνικό)”.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετική είδηση: Τα πρωτομαγιάτικα μηνύματα των πολιτικών κομμάτων

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος