Προθεσμία για τις 22 Οκτωβρίου έλαβαν ο Γ. Παπαντωνίου και η σύζυγός του

Στις 22 Οκτωβρίου 2018 θα απολογηθούν τελικά ο πρώην υπουργός Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγος του, Σταυρούλα Κουράκου για την κατηγορία του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος.

Ο πρώην υπουργός και η σύζυγος του προσήλθαν σήμερα ενώπιον της ανακρίτριας κατά της διαφθοράς, Ηλιάννας Ζαμανίκα και του επίκουρού της, Γιώργου Ευαγγέλου, συνοδευόμενοι από τον δικηγόρο τους, Άρη Χαραλαμπάκη.

Ο Γιάννος Παπαντωνίου δε θέλησε να κάνει κάποια δήλωση ενώπιον των δημοσιογράφων για την κλήση του από τις δικαστικές αρχές και παρέπεμψε στην ανακοίνωση που εξέδωσε την προηγούμενη εβδομάδα στην οποία έκανε λόγο για τόνους λάσπης που κάποιοι έχουν ρίξει στο πρόσωπο του και υποστήριξε ότι  “”πληρώνει” το τίμημα για την ένταξη της χώρας στην ΟΝΕ.

Στην επίμαχη ανακοίνωσή του, ο πρώην υπουργός υπεραμύνεται της απόφασης για εκσυγχρονισμό των φρεγατών και τονίζει πως δεν υπάρχει κανένα στοιχείο σε βάρος του ότι λειτούργησε κατά του δημοσίου συμφέροντος.

Μεταξύ δε άλλων αναφέρει:

“Η απόλυτη ανυπαρξία στοιχείων παράνομης λειτουργίας έφερε τους διώκτες μου σε πλήρες αδιέξοδο. Εφεύραν, για το λόγο αυτό, ένα πρωτοφανές σενάριο: να συνδέσουν αναλήψεις μετρητών ενός αντιπροσώπου οπλικών συστημάτων – που έχει πεθάνει – από λογαριασμούς του σε ελληνικές τράπεζες με καταθέσεις μετρητών φιλικού μου προσώπου σε δικούς του ελληνικούς λογαριασμούς, χωρίς να υπάρχει καμιά σύνδεση ή σχέση μεταξύ τους !!! Ούτε ηλεκτρονική μεταβίβαση , ούτε επαφή, ούτε καν επικοινωνία ή γνωριμία !!! Και, βέβαια, καμιά απολύτως σχέση ή γνωριμία μεταξύ του αντιπροσώπου και εμένα. Κάποιο «μαγικό χέρι» φαίνεται να συνδέει τα μετρητά του ενός με τα μετρητά του άλλου.

Εξάλλου, δεν υπάρχει καμιά αριθμητική συσχέτιση μεταξύ αναλήψεων και καταθέσεων. Το συμπέρασμα, ότι δήθεν οι καταθέσεις μετρητών του φιλικού μου προσώπου αποτελούν χρήματα αναλήψεων σε μετρητά του αντιπροσώπου της εταιρίας είναι εξωφρενικό.

Τα όσα αφορούν τη «νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα» είναι απολύτως ανυπόστατα δεδομένου ότι δεν αποδείχτηκε η ύπαρξη «παράνομης δραστηριότητας». Οι αναφορές σε «πολύπλοκες τραπεζικές κινήσεις» και «δαιδαλώδεις διαδρομές» στερούνται αντικειμένου. Χρηματοοικονομικά προϊόντα, αμοιβαία κεφάλαια, ασφαλιστήρια συμβόλαια, επενδύσεις σε μέταλλα, επιπροσθέτως των απλών τραπεζικών καταθέσεων, χρησιμοποιούνται παγίως στη διαχείριση τραπεζικών λογαριασμών από τις υπηρεσίες των χρηματοοικονομικών οργανισμών”.

Ρεπορτάζ: Ντίνα Τσουκαλά

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος