Οριοθετήθηκε η πυρκαγιά στην Κέρκυρα – Μαίνεται στο Ρέθυμνο, σε ύφεση στη Φέριζα Σαρωνικού

Μάχη με τις φλόγες δίνουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις στην περιοχή Κόρακας στο Ρέθυμνο της Κρήτης. Η πυρκαγιά κατακαίει χαμηλή βλάστηση και ελιές, ενώ δόθηκε εντολή απομάκρυνσης του κόσμου από σπίτια στην ευρύτερη περιοχή της Παραλίας.

Νωρίτερα, εκκενώθηκε προληπτικά και το χωριό Ορνέ.

Στην επιχείρηση κατάσβεσης επιχειρούν 58 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 16 οχήματα και 3 ελικόπτερα, ενώ συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ.

Σημειώνεται, ότι κατά τη διάρκεια της επιχείρησης τραυματίστηκε ελαφρά ένας πυροσβέστης, ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Καλύτερη είναι η εικόνα στην περιοχή Κρύα Βρύση, που κατακαίει χορτολιβαδικές και αγροτικές εκτάσεις στον Δήμο Αγίου Βασιλείου.

Σε ύφεση είναι η πυρκαγιά στην περιοχή Φέριζα Σαρωνικού. Στην περιοχή παραμένουν πυροσβεστικές δυνάμεις για τυχόν αναζωπυρώσεις, καθώς στην περιοχή πνέουν δυνατοί άνεμοι.

Σε ισχύ έχουν τεθεί κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στις λεωφόρους Αναβύσσου και Καραμανλή. Νωρίτερα οι φλόγες βρέθηκαν κοντά σε σπίτια, ενώ στάλθηκε και μήνυμα από το 112 σε κατοίκους και παραθεριστές για προληπτική εκκένωσης.

Φωτιά ξέσπασε σε χαμηλή βλάστηση στο τέρμα της Αθανασίου Διάκου στον Κορυδαλλό πλησίον Πυροβολίου. Κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

Οριοθετημένη είναι η φωτιά που ξέσπασε νωρίς το μεσημέρι στην Κέρκυρα, σε αγροτοδασική έκταση σε δύσβατο σημείο στην περιοχή Χλοματιανά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπό έλεγχο είναι πυρκαγιές σε Ηλεία, Πτολεμαϊδα και Ναύπλιο.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα, Πυροσβεστικό Σώμα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος