Προπαρασκευαστική τάξη για την εισαγωγή στα Πανεπιστήμια η Γ’Λυκείου από την επόμενη χρονιά (video)

Το μοντέλο με τις δέσμες θυμίζει πολύ το νέο σύστημα πανελλαδικών εξετάσεων όπως προβλέπεται στο πολυνομοσχέδιο που θα έρθει σύντομα στη Βουλή. Κλειδί θα είναι η Γ` Λυκείου, η οποία θα είναι η προπαρασκευαστική τάξη για την εισαγωγή στα Πανεπιστήμια.

Στις 32 διδακτικές ώρες εβδομαδιαίως τα μαθήματα γενικής παιδείας που θα διδάσκονται υποχρεωτικά οι μαθητές, είναι Ν. Ελληνικά, Θρησκευτικά, Φυσική αγωγή και ένα μάθημα επιλογής.

Οι μαθητές θα παρακολουθούν καθημερινά τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα της ομάδας προσανατολισμού που έχουν επιλέξει. Για την ομάδα ανθρωπιστικών σπουδών, 6 ώρες την εβδομάδα θα διδάσκονται Αρχαία, Ιστορία και Κοινωνιολογία. Για τις Θετικές σπουδές, Φυσική, Χημεία και Μαθηματικά, για τις σπουδές Υγείας, Φυσική, Χημεία και Βιολογία και όσοι ενδιαφέρονται για την ομάδα της Οικονομίας και Πληροφορικής, Μαθηματικά, Οικονομία και Πληροφορική.

Στόχος του υπουργείου Παιδείας είναι η μείωση της εξωσχολικής εκπαίδευσης και η προετοιμασία των μαθητών για τις πανελλαδικές μέσα στο σχολείο, ανέφερε ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής Γεράσιμος Κουζέλης, στην εκπομπή «Απευθείας» της ΕΡΤ1.

Το πολυνομοσχέδιο που περιλαμβάνει τις αλλαγές στο λύκειο και το σύστημα πρόσβασης στο πανεπιστήμιο αναμένεται να συζητηθεί τις επόμενες ημέρες στη Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, με στόχο να ψηφιστεί πριν από το Πάσχα.

Πηγή: ΕΡΤ1
Ρεπορτάζ: Ελίνα Κολύβα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος