Πρόγνωση καιρού: Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές (video)

Βροχερός ο καιρός την Τετάρτη 8 Μαρτίου, με καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, κυρίως στα ανατολικά της χώρας, σύμφωνα με την ΕΜΥ. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί τοπικά στο Αιγαίο 5 με 7 μποφόρ. Στην Αττική άστατος, κατά περιόδους νεφελώδης με βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές και θερμοκρασία από 10 έως 15 βαθμούς. Το ίδιο σκηνικό και στη Θεσσαλονίκη η θερμοκρασία από 10 έως 14 βαθμούς.

Μακεδονία – Θράκη
Nεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά κυρίως στα δυτικά. Τα φαινόμενα πρόσκαιρα κατά τόπους θα είναι έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασαία θα κυμανθεί από 07 έως 15 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου – Ήπειρος – δυτική Στερεά – δυτική Πελοπόννησος
Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά κυρίως στα βόρεια. Από το απόγευμα σταδιακή βελτίωση από τα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ στρεφόμενοι βαθμιαία στα βόρεια σε βορειοανατολικούς. Η θερμοκρασαία θα κυμανθεί από 08 έως 16 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία – ανατολική Στερεά – Εύβοια – ανατολική Πελοπόννησος
Νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά κυρίως στα βόρεια. Τα φαινόμενα πιθανόν πρόσκαιρα να είναι έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ στρεφόμενοι το βράδυ σε ανατολικούς. Η θερμοκρασαία θα κυμανθεί από 08 έως 16 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανώς πρόσκαιρα κατά τόπους θα είναι έντονα, από το απόγευμα όμως θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 6 πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασαία θα κυμανθεί από 12 έως 17 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου – Δωδεκάνησα
Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα κυρίως στα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν στα νότια νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Στα βόρεια ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασαία θα κυμανθεί από 14 έως 18 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια κατά τόπους 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική
Άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ, στρεφόμενοι από το βράδυ σε ανατολικούς. Η θερμοκρασαία θα κυμανθεί από 10 έως 15 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλονίκη
Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανόν κατά περιόδους ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασαία θα κυμανθεί από 10 έως 14 βαθμούς κελσίου.

Πρόγνωση για Πέμπτη 09-03-2017
Στα δυτικά λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών μικρής διάρκειας στις νοτιότερες περιοχές από το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με βροχές, χιόνια στα κεντρικά και βόρεια ορεινά και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ανατολικά και νότια. Τα φαινόμενα που πιθανόν να είναι ισχυρά από το βράδυ θα εξασθενίσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν στα ανατολικά και νότια νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 7 και στα νοτιοανατολικά 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένιση. Στην υπόλοιπη χώρα βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Χωρίς αξιόλογη μεταβολή η θερμοκρασία.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος