Προετοιμασία για τα έντονα καιρικά φαινόμενα

Περιοχή που πάντα αντιμετώπιζε τις επιπτώσεις της κακοκαιρίες με πιο έντονο τρόπο από τις κεντρικές περιοχές του λεκανοπεδίου Αττικής, αποτελεί ο Δήμος Μάνδρας – Ειδυλλίας – Ερυθρών – Οινόης, ο οποίος σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής έχει τεθεί σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας ενόψει των έντονων καιρικών φαινομένων που προβλέπει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου: “Ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, Παναγιώτης Κολοβέντζος, συμμετείχε στην έκτακτη σύγκλιση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Αντιπεριφέρειας Δυτικής Αττικής, στο οποίο σχεδιάστηκαν οι ενέργειες για τη διαχείριση της κατάστασης.

Οι Υπηρεσίες του Δήμου είναι κατάλληλα προετοιμασμένες για την αντιμετώπιση της επερχόμενης κακοκαιρίας, έχοντας εφοδιαστεί με τις απαραίτητες ποσότητες άλατος κι έχοντας σε επιχειρησιακή ετοιμότητα τα οχήματά τους.

Από την Κυριακή μηχανήματα έργου θα βρίσκονται σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες και τους οικισμούς. Αλάτι θα διανεμηθεί από το Σάββατο σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες και τους οικισμούς.

Παράλληλα θέτει στη διάθεση των πολιτών την τηλεφωνική γραμμή άμεσης βοήθειας 15270 σε 24ωρη βάση, για την παροχή οδηγιών, βοήθειας και πληροφοριών. Επίσης σε απόλυτη ετοιμότητα έχουν τεθεί οι Κοινωνικές Δομές του Δήμου προκειμένου να συνδράμουν στην υποστήριξη των πολιτών που ενδεχομένως χρειαστούν βοήθεια.

Την Κυριακή από τις 12:00 το μεσημέρι θα κλείσει ο δρόμος προς το καταφύγιο του Κιθαιρώνα και ο δρόμος του Αγίου Γεωργίου προς Κρύο πηγάδι στο ύψος του Αγίου Γεωργίου.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν οι προβλέψεις των μετεωρολόγων από το πρωί του Σαββάτου 13/2/2021 σε όλη τη χώρα θα επικρατήσουν πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και δριμύ ψύχος.

Είναι εξαιρετικά σημαντικός ο περιορισμός των μετακινήσεων κατά τη διάρκεια των προσεχών ημερών που θα βρίσκονται σε εξέλιξη τα έντονα καιρικά φαινόμενα, ενώ στις περιπτώσεις που η μετακίνηση καθίσταται υποχρεωτική να έχουν εφοδιαστεί με αντιολισθητικές αλυσίδες”.

Προετοιμασία για τα έντονα καιρικά φαινόμεναΓενικές οδηγίες

Προληπτικά οι πολίτες καλούνται:

Να ασφαλίσουν αντικείμενα που μπορούν να παρασυρθούν από καιρικά φαινόμενα, να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών τους λειτουργούν κανονικά. Να αποφεύγουν ακόμη να διασχίζουν χείμαρρους και ρέματα, όπως επίσης τις εργασίες υπαίθρου και τις παράκτιες δραστηριότητες κατά την εκδήλωση των φαινομένων (κίνδυνος πτώσης κεραυνών).

-Να μη διέρχονται κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμόδιων φορέων.

Σε περιοχές με έντονες χιονοπτώσεις και παγετό

Στις περιπτώσεις μετακίνησης με αυτοκίνητο οι πολίτες θα πρέπει:

-Να ενημερώνονται για την εξέλιξη του καιρού και την κατάσταση του οδικού δικτύου.

-Να έχουν αντιολισθητικές αλυσίδες και πληρότητα στο ρεζερβουάρ καυσίμων.

-Να μετακινούνται, εφόσον καθίσταται αναγκαίο, κατά τη διάρκεια της ημέρας και μέσω των κεντρικών δρόμων.

-Να ενημερώνουν τους οικείους τους για τη διαδρομή που θα ακολουθήσουν.

-Να αποφεύγουν τις ώρες κλιμάκωσης των καιρικών φαινομένων και να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες της τροχαίας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος