Πρόεδρος τραυματιοφορέων: Άμεση ανάγκη προσλήψεων στα νοσ/μεία αναφοράς Covid-19 (video)

Το πρόβλημα της έλλειψης επαρκούς αριθμού τραυματιοφορέων στα νοσοκομεία της χώρας και την ανάγκη περαιτέρω προσλήψεων μόνιμου προσωπικού, λόγω και των πολλών εισαγωγών ασθενών με covid, ανέδειξε ο πρόεδρος της Πανελλήνια Ένωσης Τραυματιοφορέων, Γιάννης Πλαγιανάκος. “Στέκει το νοσοκομείο με το φιλότιμο των εργαζομένων”, είπε μιλώντας, μετά από μια νύχτα γενικής εφημερίας, για το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο “Αττικόν” όπου εργάζεται και η κάθε βάρδια καλύπτεται με μόλις έξη τραυματιοφορείς, όπως ενημέρωσε.

Την κατάσταση “ασφυξίας” με περιστατικά covid, που επικρατεί στο  νοσοκομείο “Αττικόν” περιέγραψε ο κ. Πλαγιανάκος.
“Μετά τη γενική εφημερία της χθεσινής νύχτας, το Αττικό νοσοκομείο έχει 140 ασθενείς στις κλινικές covid και 33 ασθενείς στη μονάδα ΜΕΘ”, ενημέρωσε. “Έγινε διασπορά και στην παθολογική κλινική – από τους 35 ασθενείς οι 15 διαγνώστηκαν θετικοί – και μεταφέρθηκαν στις κλινικές covid και δεν έχει εντοπιστεί ακόμη πως έγινε η διασπορά. Ουσιαστικά πρέπει να ανοίξουμε και άλλη κλινική covid, για να εξυπηρετηθούν τα περιστατικά που είναι σε εκκρεμότητα”.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Τραυματιοφορέων ήταν ξεκάθαρος, ότι το προσωπικό στο νοσοκομείο, τουλάχιστον όσον αφορά τραυματιοφορείς και νοσηλευτές δεν επαρκεί. “Ζητάμε ενίσχυση του προσωπικού. Έγιναν προσλήψεις σε γιατρούς, νοσηλευτές, διοικητικούς, τραυματιοφορείς, αλλά δεν επαρκεί το προσωπικό. Υπάρχει ανάγκη για νοσηλευτικό προσωπικό και τραυματιοφορείς. Στο Αττικό νοσοκομείο, είμαστε 35 άτομα στο σύνολο τραυματιοφορείς, από τους οποίους οι 11 είναι μόνιμοι και οι υπόλοιποι είναι συμβασιούχοι, επικουρικοί του ΟΑΕΔ. Εάν συγκρίνουμε με τον “Ευαγγελισμό” που έχει 90 άτομα και είναι 12 με 15 άτομα στην κάθε βάρδια, εμείς είμαστε 5 με 6 άτομα το πολύ στη βάρδια. Ζητάμε επειγόντως να προσληφθεί προσωπικό. Ζητάμε νοσηλεύτριες, τραυματιοφορείς, εργαστηριακούς και τεχνολόγους”

Όπως είπε χαρακτηριστικά γίνεται “Αγώνας δρόμου” για να εξυπηρετηθούν οι ασθενείς. “Το προσωπικό έχει κουραστεί, δεν αντέχει άλλο, είναι χωρίς άδεια, κάνει διπλοβάρδιες. “Στέκει το νοσοκομείο με το φιλότιμο των εργαζομένων”.

“Υπάρχει πρόβλημα πανελλαδικά με τους τραυματιοφορείς στα νοσοκομεία” επισήμανε. “Υπάρχουν νοσοκομεία που έχουν ελάχιστους τραυματιοφορείς. Ζητάμε από την πολιτεία να κάνει προσλήψεις μόνιμου προσωπικού μεταφοράς ασθενών” σημείωσε.

Πηγή: ΕΡΤ
Ρεπορτάζ: Κατερίνα Μπατζάκη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος