Πρόεδρος ΕΟΦ: Θα είμαστε ευτυχείς αν μέχρι το Σεπτέμβιο υπάρξει αποτελεσματικό εμβόλιο (video)

Για τις εξελίξεις σχετικά με το φάρμακο που φέρεται να φρενάρει τη δυνατότητα αναπαραγωγής του κορονοϊού, το Ρεμντεσιβίρ, την χλωροκίνη και την κολχικίνη μίλησε ο πρόεδρος του ΕΟΦ, Δημήτρης Φιλίππου στην ΕΡΤ, τονίζοντας σχετικά με το εμβόλιο ότι “θα είμαστε ευτυχείς” αν μέχρι το Σεπτέμβριο έχει αποδειχτεί κάποιο από αυτά που δοκιμάζονται σε ΗΠΑ, Ευρώπη, Αυστραλία και Κίνα αποτελεσματικό.

Η Ελλάδα ήταν από τις πρώτες χώρες που εισήγαγε από την Ελβετία το Ρεμ-ντεσιβίρ, που χρησιμοποιείται ενδοφλεβίως για διασωληνωμένους σασθενείς, πολλοί εκ των οποίων κατάφεραν και βγήκαν από τις ΜΕΘ, τόνισε ο πρόεδρος του ΕΟΦ.

Πέντε ακόμη νοκοσμεία της χώρας εντάσσονται άμεσα στο πρόγραμμα, ενώ, όπως  ήδη τέσσερα συμμετέχουν στην παγκόσμια έρευνα για το συγκεκριμένο φάρμακο που έχει αναπτύξει αμερικανική εταιρεία, κατά των λοιμώξεων από τον ιό Έμπολα.

Οι ΗΠΑ μιλούν για παραγωγή δύο εκατομμυρίων δόσεων, ενώ η χορήγηση συνοδεύεται από προειδοποιήσεις για σοβαρές παρενέργειες και συστάσεις χρήσης μόνο για συγκεκριμένες ομάδες.

Υπάρχει και προδημοσίευση για τις μελέτες σχετικά με την χλωροκίνη που επίσης  έχει καλά αποτελέσματα για ασθενείς σε βαριά κατάσταση, ανέφερε ο πρόεδρος του ΕΟΦ.

Σχετικά με την μελέτη “Greco 19” για την κολχικίνη, ο κύριος Φιλίππου ανέφερε ότι επίσης είναι χρήσιμο φάρμακο σε συνδυασμό με τα άλλα. Είναι φάρμακο που ενδείκνυεται για την αρθρίτιδα, προληπτικά για καταστάεις περικαρδίτιδας, ενώ χορηγείται πλέον και για να φρενάρει την βλαπτική επίδραση του κορονοϊού  στο μυοκάρδιο, εξήγησε ο πρόεδρος του ΕΟΦ.

Σχετικά με το εμβόλιο, ο κύριος Φιλίππου συνοψίζει τις συνολικά  20 προσπάθειες που έχουν δημοσιευτεί. Αναφέρθηκε σε δύο πειραματικά εμβόλια, το ένα από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης στη Βρετανία και το δεύτερο στις ΗΠΑ,  που χορηγείται σε πειραματόζωα και υγιείς εθελοντές. Δύο εμβόλια αναπτύσσονται στην Κίνα, χωρίς όπως είπε να υπάρχει πληροφόρηση, ενώ το εμβόλιο ΠΕ ΣΕ ΤΖΕ δοκιμάζεται στην Ολλανδία και την Αυστραλία.

Πηγή:ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος