Πρεμιέρα εξετάσεων στα Γενικά Λύκεια 15/6 με Νέα Ελληνικά (video)

Με τα Νέα Ελληνικά -αλλά και με αγωνία ενόψει της επιστροφής τους στα θρανία- ρίχνονται στη μάχη των Πανελλαδικών οι υποψήφιοι των φετινών εξετάσεων. Η αρχή θα γίνει στις 15 Ιουνίου για τα Γενικά Λύκεια και μία ημέρα αργότερα, στις 16 Ιουνίου, για τα επαγγελματικά.

Υπό αυστηρά μέτρα προφύλαξης και νέους κανόνες επιστρέφουν στις 11 Μαΐου οι μαθητές της Γ΄Λυκείου στα θρανία. Ωστόσο τα παιδιά, έχουν κάποιο φόβο μήπως νοσήσουν και χάσουν τις πανελλαδικές. Τον ίδιο φόβο συμμερίζονται και οι γονείς τους που αναζητούν μέτρα προφύλαξης των παιδιών τους.

Πρεμιέρα των πανελλαδικών εξετάσεων στις 15 Ιουνίου για τα Γενικά Λύκεια με το μάθημα των Νέων Ελληνικών. Οι εξετάσεις θα διαρκέσουν έως τις 26 Ιουνίου.
Μία ημέρα αργότερα στις 16 Ιουνίου, πρεμιέρα για τους υποψηφίους των Επαγγελματικών Λυκείων στα Νέα Ελληνικά,με τις εξετάσεις να ολοκληρώνονται στις 30 Ιουνίου.

Οι μαθητές της Γ΄Λυκείου θα εξεταστούν με το νέο σύστημα. Θα διαγωνιστούν στην Κοινωνιολογία και όχι στα Λατινικά. Η ύλη θα είναι μειωμένη, ενώ δεν θα υπάρχουν συντελεστές βαρύτητας στις βαθμολογίες των μαθημάτων. Αυτό που περιμένουν τώρα οι υποψήφιοι είναι η ανακοίνωση του αριθμού των εισακτέων.

Πηγή: ΕΡΤ
Ρεπορτάζ: Ελίνα Κολύβα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος