Power pass: Ξεκινά από την Παρασκευή 15/7 η καταβολή του επιδόματος ρεύματος – Πως θα δείτε τα ποσά

Ξεκινά από αύριο Παρασκευή 15 Ιουλίου, η καταβολή της έκτακτης ενίσχυσης «Power Pass» στους δικαιούχους. Τα ποσά ήδη αναρτήθηκαν από σήμερα το πρωί -Πέμπτη 14/7- στη σχετική πλατφόρμα (vouchers.gov.gr). Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του υπουργείου Οικονομικών οι πληρωμές θα γίνουν σταδιακά. Πρώτα θα πληρωθούν εκείνοι που μετά τον έλεγχο των στοιχείων τους δεν βρέθηκε κανένα πρόβλημα, ενώ θα ακολουθήσουν εκείνοι για τους οποίους χρειάστηκε διασταύρωση των εισοδημάτων ή άλλων στοιχείων. Σημειώνεται ότι η κρατική επιδότηση κυμαίνεται από 18 έως 600 ευρώ. Πάντως για πολλούς καταναλωτές, τα ποσά της επιδότησης, που διαπιστώνουν ότι τους αναλογούν, για τις απώλειες από τους φουσκωμένους λογαριασμούς ρεύματος από την αρχή του έτους, είναι φανερά μικρότερα από εκείνα που ανέμεναν.

Για να δείτε το ποσό που πρόκειται να λάβετε από το Power Pass, αρχικά πρέπει να επισκεφτείτε στην εφαρμογή στο vouchers.gov.gr.

  • Επιλέγετε το εικονίδιο Power Pass.
  • Συνδέεστε στην εφαρμογή χρησιμοποιώντας τους κωδικούς Taxisnet.
  • Μόλις συνδεθείτε η εφαρμογή του Power Pass θα δείξει το ΑΦΜ σας (του Δικαιούχου) και θα εμφανίζει την αίτηση ως «Υπό Εκκαθάριση».
  • Παρακάτω, βρίσκεται η Σύνοψη Εκκαθάρισης του Power Pass και το Εκκαθαρισθέν Ποσό.

Ποιοι θα δουν πρώτοι χρήματα στον λογαριασμό τους

Το ποσό της ενίσχυσης και ο καταμερισμός ανά δικαιούχο υπολογίζεται από την ΚτΠ Μ.Α.Ε., με βάση τα δεδομένα που έχουν αντληθεί από τους προμηθευτές ή και τους διαχειριστές ηλεκτρικής ενέργειας και την ΑΑΔΕ, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο άρθρο 36 του ν. 4936/2022 (A΄ 105) και τη σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση 3365/2022 (ΦΕΚ 2827/Β΄) όπως ισχύει.

Συνολικά έχουν υποβληθεί 2.952.778 αιτήσεις, που αφορούν 2.530.597 φυσικά πρόσωπα. Σημειώνεται ότι ένας δικαιούχος είχε το δικαίωμα να υποβάλει αίτηση πέραν της κύριας κατοικίας και για μισθωμένη κατοικία εξαρτώμενου τέκνου που σπουδάζει στο εσωτερικό.

Από τα 2,5 εκατ. φυσικά πρόσωπα, αναρτώνται άμεσα ενημερωτικά εκκαθάρισης για τα περίπου 1,9 εκατ. και τα οποία αναμένεται να πληρωθούν αύριο, Παρασκευή, με το ποσό να ανέρχεται σε περίπου 230 εκατ. ευρώ.

Για τα υπόλοιπα φυσικά πρόσωπα συνεχίζεται ο έλεγχος των στοιχείων και όσα εξ αυτών είναι δικαιούχοι αναμένεται να πληρωθούν την ερχόμενη εβδομάδα, μετά την έκδοση των σχετικών ενημερωτικών εκκαθαριστικών.

Υπενθυμίζεται ότι απαραίτητη προϋπόθεση για τη λήψη της ενίσχυσης είναι η συνολική αύξηση των λογαριασμών ρεύματος που έχουν εκδοθεί εντός της χρονικής περιόδου αναφοράς να υπερβαίνει τα 30 ευρώ. Με βάση τα μέχρι στιγμής στοιχεία, υπολογίζεται ότι το συνολικό ποσό της έκτακτης οικονομικής βοήθειας για τους λογαριασμούς που έχουν εκδοθεί την περίοδο από 1 η Δεκεμβρίου 2021 έως 31 Μαΐου 2022, ανέρχεται σε περίπου 260 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι έχει ήδη μεταφερθεί από τις Γενικές Κρατικές Δαπάνες του υπουργείου Οικονομικών ποσό ύψους 280 εκατ. ευρώ στο υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και κατόπιν στην ΚτΠ Μ.Α.Ε., προκειμένου να ολοκληρωθούν οι πληρωμές.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος