ΠΟΘΑ: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Πολιτισμού για το Φεστιβάλ Αθηνών

Τη Δευτέρα 4  Απριλίου 2016 στις 12:00 το μεσημέρι, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος, καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Πολιτισμού.

Η ΠΟΘΑ αναφέρει στην ανακοίνωσή της ότι “εκφράζοντας και εκπροσωπώντας τους κάθε ειδικότητας εργαζόμενους στο χώρο του θεάματος, (ηθοποιούς, χορευτές, μουσικούς, τεχνικούς κτλ) εκφράζει την πλήρη αντίθεσή της στην πρόθεση του Φεστιβάλ Αθηνών να αποκλείσει τους Έλληνες καλλιτέχνες από το φετινό ρεπερτόριο του. Η συνευθύνη της πολιτικής ηγεσίας και εν προκειμένω του Υπουργού Πολιτισμού είναι μεγάλη.

Απορούμε πώς είναι δυνατόν, ενώ οι Έλληνες καλλιτέχνες που συμμετείχαν στο περυσινό Φεστιβάλ και δεν έχουν ακόμη πληρωθεί, το Υπουργείο Πολιτισμού να προτιμά φέτος να δώσει τα χρήματά του σε καινούργια συγκροτήματα!
Είμαστε θυμωμένοι γιατί, ελαφρά τη καρδία πολλοί συνάδελφοί μας, καλλιτέχνες και μη, θα βρεθούν άνεργοι!”.

Τέλος η ομοσπονδία τονίζει: “Και νιώθουμε βαθιά προσβεβλημένοι, γιατί οι Έλληνες καλλιτέχνες –που τα τελευταία χρόνια οι δημιουργίες τους διέπρεψαν διεθνώς– περιφρονούνται και απαξιώνονται μέσα στην ίδια τους τη χώρα, ενώ μόνο μετά από τρία χρόνια –και μάλιστα υπό δοκιμήν– θα κριθούν σταδιακά άξιοι να συμμετάσχουν σε ελληνική (!) φεστιβαλική διοργάνωση!
Το Ελληνικό Φεστιβάλ οφείλει να ανοίξει διάπλατα τις δομές του στην φιλοξενία τόσο διεθνών όσο και εγχώριων παραγωγών, να ανοίξει τις πόρτες του σε νέους δημιουργούς, να δώσει ευκαιρίες σε καλλιτέχνες, να ενισχύσει με τις δράσεις του  όλες τις μορφές της τέχνης.
 
 Απαιτούμε:

·         Τον άμεσο επανασχεδιασμό του προγράμματος του Ελληνικού Φεστιβάλ, με την αντίστοιχη συμμετοχή εγχώριων καλλιτεχνικών παραγωγών, τουλάχιστον στον μέσο όρο των τελευταίων ετών.
·         Την πλήρη υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων.
·         Τη διοικητική και οικονομική διαφάνεια στη λειτουργία των δημόσιων οργανισμών”.
 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος