Ποινή φυλάκισης 8 ετών και στους 3 ανήλικους που σκότωσαν την 50χρονη στην Αγ. Βαρβάρα

Ένοχοι κρίθηκαν από το τριμελές δικαστήριο ανηλίκων οι τρεις έφηβοι που κατηγορούνται για το άγριο έγκλημα στην Αγία Βαρβάρα με θύμα μία 50χρονη γυναίκα.

Ως ηθική αυτουργός του σχεδίου δολοφονίας καταδικάστηκε η 15χρονη κόρη του θύματος, ενώ οι δύο φίλοι της ηλικίας 16 και 17 ετών καταδικάστηκαν ως οι δράστες του εγκλήματος.

Η απόφαση του δικαστηρίου ήταν ομόφωνη. Το δικαστήριο τους επέβαλε ποινή κάθειρξης 8 ετών, ενώ δεν τους αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό.

Η δίκη έγινε κεκλεισμένων των θυρών, καθώς οι κατηγορούμενοι είναι ανήλικοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες η εισαγγελέας ζήτησε να κηρυχθούν ένοχοι οι τρεις ανήλικοι όπως κατηγορούνται, σημειώνοντας ότι πρόκειται για ένα από τα πιο συγκλονιστικά εγκλήματα που έχουν συμβεί με τρομακτική σκληρότητα.

Η άτυχη γυναίκα τον περασμένο Νοέμβριο είχε βρεθεί άγρια δολοφονημένη με περισσότερες από 70 μαχαιριές μέσα στο διαμέρισμα όπου διέμενε με την 15χρονη κόρη της στην Αγία Βαρβάρα.

Ο συνήγορος υπεράσπισης ενός εκ των κατηγορουμένων Απόστολος Λύτρας δήλωσε:

“Το δικαστήριο επέβαλε τη μεγαλύτερη προβλεπόμενη ποινή παρακολούθησης από κατάστημα κράτησης ανηλίκων με τη συνδρομή να παρακολουθούν οι ανήλικοι ειδικό ψυχολόγο.

Θεωρώ ότι δεν έχουν συνειδητοποιήσει ακριβώς τι έχει συμβεί. Ο ένας κατηγορούσε τον άλλον για το ποιος έκανε την πράξη. Δεν δόθηκε καμία απάντηση στο δικαστήριο ποιος ήταν ο λόγος που οδήγησε στο έγκλημα. Σύμφωνα με την προδικασία η 15χρονη είχε υποστηρίξει ότι η μητέρα της δεν της φερόταν καλά, όμως αυτός ο ισχυρισμός δεν αποδείχτηκε στο δικαστήριο”.

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος