ΠΟΕΜ: Λύση στα προβλήματα των εργαζομένων της Χαλυβουργικής

Την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στη Χαλυβουργική, ζητάει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου.

Η Π.Ο.Ε.Μ αναφέρει ότι: “συμπαραστέκεται στους εργαζόμενους της Χαλυβουργικής και στέκεται αλληλέγγυα και παρούσα στον αγώνα που δίνουν προκειμένου να δοθεί λύση στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν με την εταιρεία.

Η Διοίκηση αυτής της ιστορικής βιομηχανίας σιδήρου έχει προβεί σε γενική στάση πληρωμών και οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε εργασιακό και οικονομικό αδιέξοδο.
Με την δίωρη στάση που πραγματοποίησαν στις 11/6 και τον συμβολικό αποκλεισμό της Εθνικής οδού Αθηνών Κορίνθου, με την παρουσία της Ομοσπονδίας μας, έστειλαν έντονο μήνυμά διαμαρτυρίας στην εργοδοσία της εταιρείας και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να αποκατασταθεί τουλάχιστον το ζήτημα της μισθοδοσίας τους.

Παρ΄όλα αυτά, συνεχίζει η εταιρεία να μην λειτουργεί.
Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, χωρίς είδη πρώτης ανάγκης, με άμεση απειλή και για σταμάτημα των μέσων μεταφοράς του προσωπικού, μετατρέποντας με αυτές τις απαράδεκτες συνθήκες την καθημερινότητά των εργαζομένων σε Γολγοθά”.

Tέλος, η ΠΟΕΜ επισημαίνει ότι: “Δηλώνουμε για ακόμη μία φορά την αμέριστη συμπαράστασή μας στους εργαζόμενους, είμαστε και θα είμαστε στο πλάι τους στις μάχες που δίνουν και καλούμε την εργοδοσία της εταιρείας αλλά και τους αρμόδιους φορείς της πολιτείας, άμεσα να δώσουν λύση σε αυτήν την απαράδεκτη κατάσταση, προκειμένου να εξασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία του εργοστασίου με αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας για τους εργαζομένους του.

Κάποιοι θα πρέπει να καταλάβουν ότι οι ανθρώπινες ζωές είναι πάνω από τα κέρδη και τις ζημιές”.

Επίσης το Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας με ανακοίνωσή του τονίζει ότι: “συνεχίζει να βρίσκεται δίπλα στους εργαζόμενους της Χαλυβουργικής, οι οποίοι τα τελευταία χρόνια μαζί με άλλους εργαζόμενους της περιοχής ορίζουν επακριβώς την έννοια του «εγκλωβισμένου εργαζόμενου».

Στην Χαλυβουργική τα παιχνίδια της οικογένειας Αγγελόπουλου δεν μπορούν να συνεχίζουν να φορτώνονται στις πλάτες ανθρώπων, που μόνος τους στόχος είναι η σταθερή εργασία για την επιβίωσή τους.

Επιτέλους, ας αποφασίσουν οι μεγαλομέτοχοι να επωμισθούν τις ευθύνες τους.

Μια ιστορική βιομηχανία της περιοχής δεν μπορεί να είναι έρμαιο σε κάθε είδους αντιπαραθέσεις και τακτικισμούς που καμία σχέση δεν έχουν με την υγιή επιχειρηματικότητα.

Οι εργαζόμενοι της Χαλυβουργικής ούτε σε αυτόν τον αγώνα θα είναι μόνοι τους”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος