“Λίγες μόνο ημέρες μετά το Δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015 όπου το 62% των Ελλήνων ψήφισε «ΟΧΙ» στα νέα μέτρα, διαπιστώνουμε πως το δημοψήφισμα ήταν σαν να μην έγινε ποτέ”, επισημαίνει η πανελλήνια ομοσπονδία εργαζομένων στους ΟΤΑ.
Mε απόφαση της εκτελεστικής της επιτροπής, η ομοσπονδία αποφάσισε εκτός από γενικές συνελεύσεις στους χώρους δουλειάς, να ανακοινώσει 24ωρη απεργία την ημέρα της ψήφισηςτων νέων μέτρων.
Η ομοσπονδία των εργαζομένων στους ΟΤΑ σημειώνει ότι: “Μια εβδομάδα μετά τις μεγαλοστομίες για «εξουσία στο λαό» για «άμεση δημοκρατία», με υπογραφή της κυβέρνησης θα υποστούμε ως λαός και ως εργαζόμενοι ένα ακόμη σκληρό Μνημόνιο, με νέα «καταιγίδα» υφεσιακών και φορολογικών μέτρων που θα γκρεμίσουν ότι απόμεινε όρθιο από την επέλαση των δυο πρώτων Μνημονίων.
Από την πρώτη στιγμή της εφαρμογής των «μνημονίων» προειδοποιήσαμε πως ο αγώνας εναντίον των πολιτικών των μνημονίων θα είναι μακρύς και επίπονος”.
Συνεχίζοντας η ΠΟΕ-ΟΤΑ επισημαίνει πως: “Το αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής είναι οι 1.500.000 άνεργοι, τα χιλιάδες λουκέτα επιχειρήσεων, ένα διαλυμένο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης και υγείας, η έλλειψη προοπτικής και ελπίδας. Προοπτική και ελπίδα που δεν θα ερχόταν ούτε φυσικά στην «χαοτική» επιλογή των οπαδών της άτακτης χρεοκοπίας!!!
Το συνδικαλιστικό κίνημα και το επόμενο χρονικό διάστημα θα αγωνιστεί για την ανατροπή των πολιτικών λιτότητας που «χάνονται» σε ένα «βαρέλι δίχως πάτο». Θα αγωνιστεί με συνέπεια για τη διαγραφή του χρέους, ως τη μόνη προοπτική για την έξοδο από το «σπιράλ του θανάτου», που με απόφαση και αυτής της κυβέρνησης παραμένουμε!!!”.
Υπενθυμίζεται ότι η ΠΟΕ-ΟΤΑ είναι μέλος της ΑΔΕΔΥ, που έχει λάβει την ίδια απεργιακή απόφαση.
Φωτο: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Ταλάεβιτς Ιγκόρ
Πηγή: ΠΟΕ-ΟΤΑ
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος