Πλήρη επαναλειτουργία του Γηροκομείου Αθηνών ζητάει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Άνω Αμπελοκήπων

Την πλήρη επαναλειτουργία του Γηροκομείου Αθηνών ζητάει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Άνω Αμπελοκήπων, απευθυνόμενος σε κυβέρνηση, Περιφέρεια, Δήμο Αθηναίων, αναφέροντας ότι “η συνολική δυναμικότητα όλων των κτιρίων είναι περίπου 700 ηλικιωμένοι”.

Ο σύλλογος υπενθυμίζει ότι το Γηροκομείο Αθηνών, λειτουργεί αδιάλειπτα από το 1864 (ούτε την περίοδο της κατοχής δεν ανέστειλε τη λειτουργία του), αλλά σήμερα “από τις 9 πτέρυγες λειτουργούν μόνο 2 β) Σήμερα φιλοξενούνται περίπου 130 ηλικιωμένοι, ενώ πριν 14 χρόνια ήταν περίπου 450 γ) Σήμερα υπάρχουν περίπου 100 εργαζόμενοι, ενώ πριν 14 χρόνια εργάζονταν περίπου 350 δ) Τα χρέη του Γηροκομείου ανέρχονται συνολικά περίπου σε πάνω από 45 εκατομμύρια (προς το ΙΚΑ, Εφορία, εργαζόμενους), παρά τα 900 περίπου ακίνητα που έχει στην κατοχή του ε) Καθυστερεί και καρκινοβατεί (επί τρία χρόνια από τότε που κηρύχθηκε έκπτωτη η προηγούμενη Διοίκηση), η διαδικασία εκλογής αιρετής διοίκησης (η τελευταία αιρετή εκλέχτηκε το 2012), αφού οι προσωρινές διοικήσεις αλλάζουν συνεχώς μετά από ατέρμονες δικαστικές διαδικασίες”.

Μεταξύ της δέσμης αιτημάτων και προτάσεων αναφέρονται και τα ακόλουθα: “Να επαναπροσληφθούν οι απολυμένοι εργαζόμενοι και να καταβληθούν όλα τα δεδουλευμένα στο προσωπικό. Να επαναλειτουργήσουν τα μαγειρεία, μετά βέβαια από τις απαραίτητες εργασίες ανακαίνισης. Τα μαγειρεία με τη μεγάλη δυναμικότητά τους (5.000 μερίδες ημερησίως), θα μπορούσαν να βοηθήσουν και το Δήμο Αθηναίων, ώστε να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της σίτισης των αστέγων και των οικονομικά ανήμπορων συνανθρώπων μας.

Να επιταχυνθούν οι διαδικασίες της δικαιοσύνης. Έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για απιστία και υπεξαίρεση κατά 3 μελών του προηγούμενου αιρετού Διοικητικού Συμβουλίου. Η προσωρινή διοίκηση του Γηροκομείου, έχει υποχρέωση μέχρι τέλους Οκτωβρίου 2019 να υποβάλλει έγκληση προς την εισαγγελία, για να συνεχιστεί η δίκη.

Να ισχυροποιηθεί άμεσα το νομικό πλαίσιο ώστε να διευκολύνονται οι έλεγχοι και οι παρεμβάσεις των αρμόδιων φορέων σε περίπτωση κακοδιαχείρισης. Να περάσει εξ ολοκλήρου το Γηροκομείο στον έλεγχο και την ευθύνη του κράτους”.

Το αμέσως επόμενο διάστημα ο σύλλογος θα επιδιώξει να πραγματοποιήσει συναντήσεις με τους αρμόδιους (Δήμο Αθηναίων, Περιφέρεια, Κυβέρνηση, κόμματα) και από τα αποτελέσματα που θα προκύψουν να προσδιορίσει τις επόμενες κινήσεις του.

Σχετικές ειδήσεις:
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το Γηροκομείο Αθηνών

Κινητοποίηση για την πλήρη επαναλειτουργία του Γηροκομείου Αθηνών

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος