Ποδοσφαιρικός αγώνας ενίσχυσης του Κοινωνικού Παντοπωλείου στη Ρόδο

Το Σάββατο, 18 Ιουνίου 2016 και ώρα 18:30, στο «Οικονομίδειο» στάδιο Ιαλυσού, θα διεξαχθεί φιλανθρωπικός αγώνας – τα έσοδα του οποίου θα παραχωρηθούν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο – μεταξύ της Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου Ενόπλων Δυνάμεων & Σωμάτων Ασφαλείας και της Μικτής Ομάδας Επίλεκτων της ΕΠΣ Δωδεκανήσου.

Η φιλική αναμέτρηση, τελεί υπό την αιγίδα της ΕΠΣΔ, του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου Ροδίων.

H ημερομηνία δεν είναι τυχαία, αφού τότε ξεκινά για μια ακόμη χρονιά και η σχολή «UEFA PRO» στην Ρόδο όπου ορισμένα δυνατά ονόματα που θα συμμετάσχουν στη σχολή αυτή, θα επανδρώσουν και την ομάδα Επίλεκτων Μικτής  Δωδεκανήσου.

Το ert.gr μίλησε με τον Αντιπεριφερειάρχη Κοινωνικής Μέριμνας Ν. Αιγαίου, Ηλία Ζωγραφίδη, που μας ενημέρωσε για το σημαντικό έργο του Κοινωνικού Παντοπωλείου.

Όπως μας ενημέρωσε ο κ. Ζωγραφίδης, αυτή τη στιγμή στο νησί της Ρόδου, υπάρχουν 850 ωφελούμενοι από το Κοινωνικό Παντοπωλείο, αριθμός που σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, δείχνει αυξητικές τάσεις.

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο Ρόδου δημιουργήθηκε το 2009 και στήθηκε σε ιδιόκτητο χώρο της Περιφέρειας.

Ανά εξάμηνο γίνεται επικαιροποίηση της λίστας δικαιούχων και των κριτηρίων που απαιτούνται. Το Κοινωνικό Παντοπωλείο διανέμει τρόφιμα μακράς διαρκείας και συνήθως κάθε διανομή εξασφαλίζει διατροφική επάρκεια περίπου 10 ημερών σε κάθε ωφελούμενο.

Σημαντικό είναι επίσης το γεγονός της ανταπόκρισης της τοπικής κοινωνίας στην ενίσχυση του έργου του Κοινωνικού Παντοπωλείου, ενώ υπάρχουν και αρκετοί χορηγοί, που διακριτικά χωρίς να επιδιώκουν προβολή, το στηρίζουν. Παράλληλα λειτουργούν και άλλες δομές, όπως το συσσίτιο του Δήμου Ροδίων.

Το Σάββατο 18 Ιουνίου, κάνουμε πάσα αλληλεγγύης ενισχύοντας το έργο του Κοινωνικού Παντοπωλείου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος