Σήμερα οι ανακοινώσεις για το άνοιγμα του λιανεμπορίου την περίοδο των εορτών

Στις 11 το πρωί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας και ο Υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης πρόκειται να ανακοινώσουν τις αποφάσεις της κυβέρνησης σχετικά με τη λειτουργία συγκεκριμένων τομέων του λιανεμπορίου την περίοδο των εορτών. Τα μέτρα θα είναι οριζόντια για όλη τη χώρα και όχι διαφορετικά ανά περιφέρεια.

Σύμφωνα με τις εισηγήσεις των επιστημόνων και με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα, δεν προκρίνεται συνολικά το άνοιγμα του λιανεμπορίου, παρά επιμέρους τομείς δραστηριότητας όπως κομμωτήρια, συνοικιακά βιβλιοπωλεία και ηλεκτρονικές αγορές με παράδοση στο κατάστημα, αφού δηλαδή ο πελάτης έχει παραγγείλει και κατόπιν ραντεβού για την παραλαβή, προκειμένου να μην υπάρχει συνωστισμός και να αποσυμφορηθεί ο όγκος των παραγγελιών μέσω των υπηρεσιών ταχυμεταφορών.

Δεν φαίνεται να ανοίγουν τα μεγάλα εμπορικά καταστήματα, τα πολυκαταστήματα, τα μεγάλα καταστήματα παιχνιδιών και οι αλυσίδες, καθώς υπάρχουν φόβοι για τις επιπτώσεις συναθροίσεων και μαζικών μετακινήσεων των πολιτών.

Όσον αφορά τις εκκλησίες, εξακολουθεί ν’ αναζητείται η χρυσή τομή. Δηλαδή, να μην παραμείνουν οι ναοί ερμητικά κλειστοί και οι λειτουργίες να γίνουν κεκλεισμένων των θυρών όπως το Πάσχα.

Επίσης, εξετάζεται η χαλάρωση της καραντίνας των 10 ημερών που θα ισχύσει για όσους έρχονται από το εξωτερικό από τις 18 Δεκεμβρίου. Πιθανότατα να μειωθεί σε 3 έως 5 ημέρες.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος